torsdag 29 december 2011

I'm back

I'm back.
Fast vårt internet är fortfarande inte fixat, just nu är jag hos mor och far och skriver :). Det är tråkigt att vara utan, men man får massa annat gjort. Som t ex titta på en massa tv-program som man aldrig annars skulle sett. Haha. Nej, vi får hoppas det fixar sig snart. Jag har ju massa fina bilder jag vill visa!
Vad har hänt sen jag sist skrev då? Jo, det har ju varit jul! Det kan inte vara många som missat det :)
Julafton firade vi i Halmstad hos min familj. Lika mysigt som vanligt med Kalle Anka och julklappar och hyacintdoft och mammas fantastiska julmat. Med RUNDA köttbullar, det lyckas jag aldrig med. Mina blir mer som köttpyramider. Brorsan var tyvärr inte med, han firade engelsk jul hos tjejen i England. Mysigt för honom, men han var saknad här!
På juldagen var vi hos A:s föräldrar och åt kalkon. Där var det julklappsutdelning med tomte. Det var nästan lite läskigt haha.
Och snart är det 2012. Jag kör väl samma nyårlöften som vanligt. Att jag ska bli bättre på att komma i tid, att äta nyttigare, att motionera mer och att bli bättre på att hålla reda på var jag lägger mina saker. Hmm, märkligt att jag aldrig lyckas nåt vidare. Men detta året...
Önskar alla Ett Riktigt Gott Nytt År!
Återkommer när vårt nät funkar!
Morsning!

lördag 10 december 2011

Härligt julstök

Ooh, det var inte lätt att köra till Halmstad igår. Trodde hela bilen skulle lyfta och flyga iväg. Min bil är så liten o lätt! Stenhårt grepp om ratten i 2 timmar, puh!
Först blev det lite mys på stan med min vän Anna. Fika på favoritcaféet Skånskan, prat och skratt.
Och sen blev det soffan med mamsen o pappsen. Bror kom med tåget från Kalmar också.
Idag är vi hemma hos syster med familj och julbakar och pysslar. Kameran i högsta hugg för att föreviga resultatet, kommer lite bilder sen!
Idag är det Nobelfesten också. Fast det enda som är roligt att se är alla vackra klänningar och hårkreationer. Jag är fånigt förtjust i det!
Det blir en härlig dag!
Morsning!

fredag 9 december 2011

Blåser iväg till Halmstad

Granen ligger så grön och grann


Vilket knäppt väder! Igår åskade det hela kvällen. Och snöade och blåste på samma gång. Jag trodde knappt det kunde åska på vintern? Rusk rusk. Och idag blåser det MYCKET och regnar MYCKET.
Jag ska köra till Halmstad idag och funderar på vilken väg som blir bäst att köra. Kör man genom skogen via Ullared är ju risken att det ligger träd över vägbanan så motorvägen via Göteborg kanske är det bästa valet? Fast jag gillar inte att köra där. Även om man inte är inne i Göteborg så är det ju massa bilar o lastbilar och massa filer hit o dit. Nervöst!!
Eller 41:an via Varberg? Fast där kör folk helt crazy. Å andra sidan är där väl inte så mycket trafik vid lunchtid. Hmm, tufft val.
VARFÖR äger jag inte en helikopter???
Morsning!

torsdag 8 december 2011

Det är inte fel att vara snäll

Läste i en kvällstidning idag att Laila Bagge klagade på Anders Bagge att "han är så himla mesig och snäll". Exakt VAD är det för fel på att vara snäll?? Nuförtiden verkar det som att det är man är helt fel ute om man är snäll. Bättre att vara elak och kaxig då? Nä fy för tusan, jag gillar snälla människor. Och, om jag får säga det själv, så tycker jag faktiskt att jag själv är väldigt snäll. För jag vill vara snäll. Och jag tror man vinner på det i längden.
Förresten så kommer Tomten bara till barn som varit snälla. Så då måste det ju vara det rätta!
Imorgon tar jag bilen till mitt kära Halmstad. Det blir en dag i stan med kompis Anna, som var j ä t t e längesen jag träffade. Blir lite julshopping, mysigt.
Och på lördag blir det julpyssel- och bakdag med hela familjen! Härligt!
Oj, nu är det nog bäst jag stänger datorn. Vilket väder! Snöfall, blåst och ÅSKA!!! Det kom precis en blixt! Väldigt skumt!!
Morsning!

onsdag 7 december 2011

Träningsvärk, lite lasagne och Fuego

Träningsvärk i heeela kroppen. Lunchjympapasset på tisdagar är g-r-y-m-t jobbigt. Ikväll blir det Dans Fuego. Det passet får man boka i väldigt god tid om man ska få en plats. Populärt! Och det är ju faktiskt väldigt kul!
Dagens rätt: Enkel lasagne. Och här är receptet:
Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs i smör. Tillsätt 400 gr köttfärs.
När färsen är genomstekt, blanda ner 1 burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk oregano. Låt koka några minuter.
Varva köttfärsblandningen, lasagneplattor och 5 dl Kelda ostsås i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med ostsås.
20 minuter i 200 graders ugn, så är det klarrrt!

Igår eftermiddag blev det väldigt fint vinterväder!


Morsning!

tisdag 6 december 2011

Mera snö!


Vaknade upp till ett ännu vitare landskap! Mysigt! Och nu snöar det igen! Mycket.
Idag blir det Lunchjympa och sen några timmars jobb.
Igår kväll försökte vi oss på att planera nån sorts matsedel. Annars blir det lätt samma mat jämt. Jag skulle i och för sig inte ha så mycket emot att leva på samma mat hela tiden haha. Jag blir nämligen mer eller mindre besatt av vissa grejer. MEN jag har hört att de lärde säger att man ska variera sin kost.
Dagens rätt: Laxfilé i ugn med pepparrotssås och pressad potatis.
Krydda laxen med salt, peppar och lite citron. Ca 15 minuter i ugn 200 grader. Blanda creme fraiche med pepparrot, salt och peppar. Och sen får man hoppas det blir gott hihi.
Morsning!

Färsk bild på snöfallet :)

måndag 5 december 2011

Vackert vitt


Äntligen, säger jag. Usch, säger många andra. Jag tycker det blir så ljust och fint när snön kommer. Fast det är inte så roligt att ge sig ut på vägarna förstås.
Helgen har verkligen varit fullspäckad med jobb. Och idag blev det jobb fram till 2. Efter det åkte jag och köpte min första julklapp! Självklart till minstingen i familjen.
Ikväll ska vi mysa med glögg och pepparkakor.

fredag 2 december 2011

Morgonsnö

Jojemän, visst snöar det här!


Fast det blir ju inte liggande tyvärr!

torsdag 1 december 2011

Nedräkning till julen

Äntligen 1:a december! Önskar nästan jag hade en kalender att öppna :).
Idag börjar ju TV:s julkalender för alla barn (och vuxna). Själva kalendern kostar 47 kr i affären. Hutlöst dyrt för en bit papper!
Den bästa julkalendern någonsin måste vara Sunes Jul. Peter Haber är ju helt outstanding i rollen som pappa Rudolf! Härligt förvirrad.
Sen minns man ju Albert o Herberts härliga signaturmelodi med hästhovsklappret. Underbart.
Snart ska jag iväg och träna! Sen blir det rödspätta med potatis och remouladsås.
Morsning!

Igår kväll firade vi namnsdag med kladdkaka special som givetvis serverades med vispad grädde


onsdag 30 november 2011

Om Anders slaskar...

30 november idag. Anders och Andreas har namnsdag. Om Anders slaskar så braskar julen och tvärtom. Och idag kan man väl kalla det slask. Inte brask iallafall. Vi får väl se hur det stämmer i år.
Det blev lite julgodis gjort igår kväll. Skulle göra Rocky Road och Lakritskola tänkte jag. Men hur kan man glömma att köpa dumlekola och vispgrädde?? Grädde känns ju som en ganska självklar ingrediens i kola? Ja ja, bara att ge sig ut en gång till.
Rocky Road blev det. Provade att göra med vanlig mjölkchoklad, då jag inte är så förtjust i mörk choklad, och det gick faktiskt bra!
Istället för vanlig Lakritskola bestämde jag mig för att göra Bränd lakritskola. Kokade visst liiite för länge. Gjorde kulprov några gånger, men jag blev liksom inte nöjd med kulan haha. Så det fick koka lite till. Och lite till...
Bara att slänga ut! Typiskt. Men då slapp vi iallafall mecket med att slå in dom i smörgåspapper.
A gjorde Mozartkulor. Och nån egenhändigt komponerad chokladgrej med sånt där puffris i. Kanske blir en storsäljare.

Rocky Road och Mozartkulor


Ikväll ska jag svänga på höfterna på Dans Fuego!

måndag 28 november 2011

En julig weekend i Kalmar

Ooh, jag har haft en fantastisk helg! Tåg till Kalmar i lördags morse (egentligen mer lunchtid).
Förstår inte hur folk som åker tåg ensamma vågar somna! Det nickades både till höger o vänster. Dels riskerar man ju att missa sin destination och dels vet man ju inte vad man avger för konstiga läten i sömnen. Jag var vaken iallafall och tittade på all småländsk skog som svischade förbi. Och bläddrade i alla 8 tidningar jag hade med mig. Och tjuvlyssnade. Jag vet att det är fult, men vissa pratar så högt att det är omöjligt att låta bli.
Väl framme möttes jag av brorsan (som ju bor och journalistpluggar i Kalmar), mamsen o pappsen.

Lördagen blev en shoppingtur i stan. Det enda som blev köpt var 2 julgransprydnader.


 Kalmar är verkligen en fin stad, många gamla charmiga små hus.
Vi bodde på Slottshotellet, vilket trevligt place! Kan rekommenderas.


 På söndagen var det så dags för höjdpunkten - julmarknaden på slottet. Synd att det inte var snö som förra året, men det var mysigt och julkänslan infann sig ändå! Bland korvar och halmbockar i sån vacker miljö kan det inte bli annat än bra! Men inte heller här blev det mycket köpt, en flaska slottsglögg var allt!


Tågresan hem var händelserik. 3 timmar blev 5,5. Träd som kördes på, signaler som inte funkade och reducerad hastighet till 40 km/h. Men ingen kan ju rå för det! Man får ju istället vara tacksam att det inte tog ännu längre tid. Och jag är väldigt glad att jag inte valde den senare avgången...
Ännu en fin helg med magkramper av skrattanfall. Min familj är verkligen charmigt knäpp. Den bästa som finns.

torsdag 24 november 2011

Adventsmys och (fusk)träning

Exakt en månad till Julafton! Nä, nu måste jag snart börja köpa julklappar, ska se om jag hittar nåt i Kalmar till helgen.
Efter jobbet ikväll ska vi sätta upp stjärnor o stakar. Myspys. Och lite glögg och julmusik till det.
Jag ska snart iväg på lunchjympa. Har fortfarande träningsvärk sen i tisdags. Undrar om man kan fuska lite idag, utan att nån ser det? Kanske ligga platt och vila när de andra gör situps? Näe fy, VEM var det som skrev det???

tisdag 22 november 2011

Tisdagens sysslor

Lediga dagen ser ut som följer:

# Putsa de 2 sista fönsterna
# Tvätta 2 omgångar tvätt
# Plocka lite mossa till adventsljusstaken
# Rota fram ljusstakar och stjärnor och kolla så att de funkar (kanske sätta upp dem idag också?)
# Tillaga något ätbart (stekt fläsk kanske?)
# Dammsuga
# Moppa
# Jympapass på Friskis o Svettis
# Dricka kaffe mellan varje punkt
# TV-soffan med A
# Sticka vidare på Ellens filt, 29 cm kvar!

Nu är det nog bäst jag sätter igång!

måndag 21 november 2011

Från pizza till broccolisoppa


Jaa, endast kartongen (vilka äckliga fettavtryck på locket) finns kvar. A åkte och hämtade pizza igår när jag kommit hem från jobbet (han är aldrig svårövertalad i de lägena). Och FAST jag vet hur gott det är att ta fram en överbliven bit från kylen dagen efter, så vräker jag (nästan) alltid i mig hela pizzan med en gång. Suck.
Helgen har bestått av mycket jobb. Och mys. Och godsaker.
Igår kväll fick jag ett konstigt ryck och började organisera viktiga papper. Och drog med A i det hela. Härlig kväll. Fast vi hann med att se "Vem kan slå Filip o Fredrik" också.
Å vad jag längtar till helgen. Då ska jag åka tåg till bror i Kalmar, mor o far kommer också dit, och så ska vi gå på julmarknaden på Kalmar slott. Och bo på hotell! (snart dags att börja planera packningen haha) Shit va mysigt! Det är ju faktiskt 1:a advent på söndag. Time flies.
Men innan dess blir det en vecka fylld av jobb. Träning tisdag o torsdag. Julbelysningen får komma upp på torsdag eller fredag.

Dagens rätt: BROCCOLISOPPA (soppfreaket är i farten igen). Här kommer receptet:

Fräs 1 gul hackad lök i en kastrull. Pudra över 3 msk mjöl. Häll i 1 liter vatten och 2 buljongtärningar. Låt det koka upp och lägg i broccolin (400-500 gram, färsk eller fryst). Låt det koka tills broccolin är lagom mjuk. Blanda under tiden 2 äggulor med 2-3 dl grädde. Tag kastrullen från plattan och häll i blandningen. Riven ost är gott att lägga i. Och basilika, timjan eller oregano.

Supersmarrig och enkel soppa som jag gör ofta. Och då menar jag ofta.

Idag är det väldigt dimmigt ute. Vad händer egentligen? 
Det är ju dimma var o varannan dag den här hösten!

torsdag 17 november 2011

Svampsoppa och väldigt rena fönster

Idag är jag ledig och pysslar med detta:


Helt sjukt att fotografera sig själv när man putsar fönsterna. Vem gör det liksom? Haha.

Så god den var! Svampsoppan jag gjorde igår kväll alltså. Jag är ett soppfreak. Och här kommer receptet:

Fräs ca 300 gram valfri svamp (jag använde kantareller på burk och färska champinjoner) i en kastrull. Salta o peppra. Tärna schalottenlök (jag använde 4 st) och låt de steka med en stund. Pudra över 2 msk mjöl och häll i 3 dl vatten, 5 dl mjölk och 2 grönsaksbuljongtärningar. Låt det koka upp o puttra i 5 minuter. Häll i 2,5 matlagningsgrädde och 1 dl vitt (matlagnings)vin o låt det puttra lite till. 

Ingen bild på soppan, för den var ingen jättefröjd för ögat, typ ganska beige, men som sagt väldigt god!
Detta avnjöt vi framför Bonde söker fru, som nu börjar bli riktigt spännande!
Dessförinnan var jag på dans fuego (det är så kul!) och A spelade squash. Vi sköter oss!

tisdag 15 november 2011

Jeg elsker Danmark

I lördags åkte vi utomlands :). Mor, far o jag tog färjan över till Helsingör. Hur gör man ett danskt "ö" på datorn egentligen?? Jag gillar verkligen Danmark, känns som det är mer avslappnad atmosfär där på nåt sätt.
I en affär köpte vi en påse "skolkritor", nostalgi, det fick vi alltid på färjan när vi var små. Och jättepåsar med turkisk peppar. Och såna där salta pingviner. Då var det ju billigt att köpa på färjan men nu är det ju i stort sett samma som hemma. Och jag har minnen av att det alltid luktade pip- eller cigarrök på färjan.
Vi hade hoppats hitta lite fina julsaker, men det blev inget. Mamma köpte en 5 cl flaska whiskey (det var det enda vi köpte i spritaffären) som hon ska ha som ingrediens i en kaka. Mannen i affären önskade oss tre en
trevlig helg :).

Mysig gata i Helsingör


Wienerschnitzel till lunch


Helsingborg 


På hemvägen åkte vi inom favoritköpcentrat Väla. Där blev fynden dessa vackra äggkoppar.


I söndags hade vi mycket att fira. Fars Dag givetvis. Vi hade tre pappor att fira på vår lilla fest. Systerdotter Ellen fyllde 4 månader. Bror Christian (som befann sig i Köpenhamn) hade namnsdag. Och jag själv fyllde 34,5 år :). Trevlig dag med jättegod kalkon a la mamma och så lite fika såklart.
Igår gjorde sommaren comeback i Borås, vi åt grillad flintastek (inomhus quickgrill) till kvällsmat!

fredag 11 november 2011

Det blir en hemmakväll

Nu är jag knasig, 2 inlägg på samma dag! Det händer....typ....aldrig.
Ville bara säga att nu har jag tränat ett hårt pass. Ja, jag är duktig, tack för alla applåder.
Och eftersom vi aldrig är ute i god tid vad gäller att boka bord på restaurang så var det redan fullbokat på de ställena vi valde mellan. Jo, det fanns platser efter kl 21, men det blir lite too late liksom. Är det nån speciell dag idag eftersom det är fullt eller? Inte vet jag. Det är väl kanske sånt här folk sysslar med på fredagkvällar?
Jaja, vi köper hem lite goa saker (nej, ingen pizza denna gången) istället, det går precis lika bra. Och NÄSTA gång vi tänker äta ute ska vi boka i tid... Japp, så blir det!

Fredag med träning o lite lagom uteliv

Vilken härlig fredag! Och vilket skojigt datum 11-11-11. Jag är ledig och sitter och äter en ovanligt sen frukost samtidigt som jag kollar på Ensam mamma söker på tv3 play (väldigt bra uppfinning). Trodde knappt mina ögon, men en av killens 3 tjejer satt I kundvagnen när de var och handlade. Skämmigt!
I eftermiddag blir det träning nr 2 den här veckan, jympa medelpass på Friskis. Ska bli så härligt att röra på sig. Nej, jag skojar bara, en jobbig svettig timme blir det. MEN, gött efteråt :)
Ikväll åker vi in till Borås och äter på restaurang. OCH går på bio. Gäller bara att bestämma oss för vilken film :)
En liten sista knorr på det här inlägget: Batteriladdaren som jag varit på jakt efter sedan augusti är hittad. I en garderob...Tur jag inte hann köpa en ny!
Morsning!

onsdag 9 november 2011

Spa i Målsryd

Aj aj aj, vilken träningsvärk efter jympan igår! Ryggen är sååå stel! Och armarna o rumpan. Så går det när man slappar för länge!
På fredag blir nästa pass. Sen är mina 2 träningspass den här veckan avklarade. Gött!
Idag är jag ledig. Skönt! Det blir la lite städ och tvätt kan jag tänka. Härliga grejer det där.
Och ikväll ska Anneli (svägerska) och jag till spa:t i Målsryd och få massage. Väldigt passande med tanke på träningsvärken. Jag fick ett presentkort i julklapp förra året och nu ska det alltså äntligen utnyttjas. Vardagslyx kan man kalla det!

Solen skiner här idag, men bara 4 plusgrader!


tisdag 8 november 2011

Längtar verkligen efter julen

Det var längesen....men jag har legat däckad från att jag kom hem från jobbet igår halv 3, tills ungefär nu. Av migrän alltså. Men jag får skylla mig själv. Jag VET att jag får migrän om jag äter för många nötter, några går bra, men gränsen till att det blir för många är nog hårfin verkar det som!
I söndags kväll bestämde jag mig iallafall för att äta en NÄVE valnötter. Låter så fint när alla hälsomänniskor säger att man ska äta en NÄVE nötter till mellanmål. Dock tog jag nog en JÄTTES NÄVE.
Men nu mår jag bra! Så bra att jag nog t o m ska åka iväg på lunchjympa!
Nu längtar jag verkligen efter julen! Måste nog börja göra julgodis snart. Och putsa fönsterna. Ser att de ser för bedrööövliga ut nu när solen tittar in. Urk. Ska jag börja köpa julklappar i tid i år? Kanske. Till mina föräldrar är det lätt, de önskar sig fortfarande snälla barn. Fast de brukar få någon sak också.
Sista helgen i november blir det försmak av julen. Julmarknad på Kalmar Slott. Såå mysigt! Vi var där förra året, helt otroligt fint. Och när vi kom ut därifrån så snöade det, och inte bara lite, det vräkte ner! Himla fint. Känns väl inte som det kommer göra det i år, med alla plusgrader, men man vet aldrig! Och så blir det hotell. Lyxigt värre.

Julmarknad Kalmar Slott 2010


fredag 4 november 2011

Klädkaos

Skulle inte jag rensa ut min bland mina kläder och organisera häromdagen? Har ett svagt minne av det. Konstigt att det nu ligger det klädhögar lite överallt utan någon ordning alls. Vet inte vilket som ska slängas och vilket som ska tvättas. Kan det vara så att jag inte gjorde det? Att det fortfarande är ett enda kaos? Att jag ljög i min blogg? Hmm. Jag får väl göra det idag istället...(OBS! Detta kan vara en lögn)
Jag ska göra rotmos idag. Alltså inte en Felix-korv utan egen rotmos. Till det ska jag äta prinskorv och A ska äta fläsklägg. Jag vägrar äta fläsklägg för det ser så äckligt ut (vet att jag låter som ett barn, korv är ju knappast fräschare).
Nu ska jag sätta fart!  C A R P E  D I E M  hehe.

torsdag 3 november 2011

Jag såg en giraff idag

Och massa rosa flamingos. Och en noshörning. Nej, jag har inte varit på en dagstur till Afrika, utan i Borås Djurpark. De har höstlovsöppet denna veckan. Jag följde med Hanna o pojkarna dit. Trevlig dag!

Här har vi Mr eller Mrs Giraff


Söt lejonbebis!


Nu är jag precis hemkommen från  t r ä n i n g. Så nu blir det lite mat o Robinson i soffan!

onsdag 2 november 2011

Konsten att rensa ur garderoben o en liten träningsutmaning

50 % rabatt på valfri vara på H&M, det MÅSTE ju bara utnyttjas. Så nu ska jag bara välja ut nåt fint.
Jag brukar inte köpa kläder på nätet, för jag känner mig själv såpass bra, att jag VET att jag inte orkar skicka tillbaka det om det inte blir riktigt som jag tänkt. Linda Latmask.
Mannen o jag har kommit överens om nån slags träningsutmaning. Vi är bara FÖR slappa! Massa gott i soffan gör ingen kropp smal. Börjar förstå att träningskortet inte gör nån nytta i väskan.
Boka in träning minst 2 gånger i veckan står på schemat med början nästa vecka. För min del kommer det bli aerobic, dans fuego eller jympa. Han ska spela squash, jogga o åka rullskidor.
Senare idag tänkte jag ge mig på ännu en garderobsutrensning. Hoppas det går bättre än det brukar göra. Först går det bra, då blir det en rejäl slänges/skänkes-hög. Sen när det är dags att köra iväg med den, då börjar jag...."näe, den kan nog vara bra att ha kvar....och den....och den... " . Hihi. Eller så kan man säga som min far "det kan vara bra att ha när man ska måla om".
Ikväll blir det kalas för A:s pappa som fyller SEXTIOSJU och inte 68.

tisdag 1 november 2011

måndag 31 oktober 2011

En lååång härlig söndag

Den här lilla krabaten (fönstertittare) har suttit på samma ställe på fönstret, ja i flera dar, säkert. Måste bli tråkigt hihi.


Tänk vad hela dan blir skev när klockan vrids tillbaka! 
Vaknade tidigt. Vi var sugna på lunch vid 11-tiden!
Efter lunch åkte vi till skoaffären Visko i Skene. Jag hittade inget kul, men A köpte ett par skor. Och födelsedagspresent till sin far, ett par batteriuppvärmda vantar. Låter skönt. 
Jag: Hur mycket fyller han? A: ....eeh.....68...tror jag, men jag är inte säker.... Haha. (jag har nu kollat dessa tveksamma uppgifter...och han fyller endast 67, haha)
Sen var man ju liksom redo för kvällsmat o klockan var inte mer än halv 5. Tacos blev det, gott gott.
Ja, en extra timme gör mycket, rätt så konstigt egentligen!
Och förresten, jag fixade 410 kr till vårt "familjespelbolag" i lördags. Knåpade ihop en alldeles egen Topptipslapp, hyfsat nöjd över det! Vill ju inte skryta, men jag är ju faktiskt en stjärna på fotboll :). Hehe.
Dagens rätt: fläskkotletter med potatisgratäng

lördag 29 oktober 2011

Glassbil o kräftor o pizza

I eftermiddags hörde jag glassbilens välkända trudelutt. Tänkte för mig själv, vilken konstig grej egentligen, att åka runt med bil och sälja just glass! Varför lever den kvar? Varför inte godis eller chips eller nåt? Eller kanske en bil som kör runt och säljer enbart dricka istället? Hmm, ja ja, folk köper väl glass av den antagligen, eftersom den fortfarande rullar! Och melodin är ju faktiskt lite mysig.
Igår kväll hade vi oktoberkräftskiva med kräftor givetvis och västerbottenpaj. Kräftorna fiskade vi själva i somras. Är ingen stor fan av kräftor egentligen, tycker det är lite läskigt att sitta och krafsa i deras kroppar. Och massa vassa taggar överallt. Men mysigt var det ändå!


Idag har vi varit på födelsedagskalas hos svägerskan. Tre sorters tårtor satte dock inte stopp för mitt pizzasug. Och A var inte svårflörtad. I pausen på Roma - Milan satte han sig i bilen och körde till Roma (passande nog) pizzeria. Så nu är vi proppmätta! Blir en kväll i TV-soffan, härligt!

torsdag 27 oktober 2011

Undrar...

...hur många tomma toarullar vi hinner samla innan någon av oss slänger dom? :)

Lite galla...

...över folk som fäller kommentarer som "oh, ser jag så ung ut?" eller "höh, det var längesen jag fick visa" när man frågar efter leg när de köper cigaretter eller annat. Och då är de födda -91, -92!! Det är bara ett eller två år sen de fyllde 18!! JA, du ser ung ut eftersom du ÄR ung. Var glad för det kanske? Och dessutom ska de visa till de fyller 25. Moahaha.
Vad ville jag säga med detta? Hmm, vet faktiskt inte, kanske: släng upp era leg snällt när jag frågar :). Mycket lättare. De flesta gör ju faktiskt det, men det är de andra man kommer ihåg.
Men jag VET att det ändrar sig. När de är 35 kommer de att JUBLA över att få visa leg på systemet. :)

Dagens rätt blir nåt med falukorv. Troligen stekt, med kokt potatis och sås.

tisdag 25 oktober 2011

Soppa med sting



Till soppan behövs:

purjolök
paprika
färska champinjoner
2 dl kokosmjölk
1 l hönsbuljong
rivet skal och saft från 1 lime
1 tsk sambal oelek
salt
laxfilé skuren i små tärningar
räkor

Skär purjolök, paprika och champinjoner i bitar och fräs i olja.
Tillsätt kokosmjölk, buljong, lime, sambal oelek och salt. Låt det koka upp och lägg i laxen.
Låt det puttra 3 minuter och lägg sedan i räkor och nudlar. Soppan är klar när nudlarna är mjuka.

Gah, nu har Halv Åtta Hos Mig börjat, får skynda mig, see you later!

UPPDATERING: tror att det kanske kan bli ännu godare med kycklingfilé istället för lax o räkor.

måndag 24 oktober 2011

Nu är jag stolt fadder!

Igår var dagen då Ellen Greta Sofie döptes.
Vi styrde kosan mot Halmstad redan kl 7 och hann precis i tid, puh. Först var där två hjortar som hade hamnat på fel sida viltstängslet och irrade omkring på vägen så vi fick sakta ner. Stackarna. A ringde o anmälde det men ingen varning kom på radion. En stund senare blev det halt (hur kan det vara halt, det är väl sommar fortfarande?? Eller? Nä, jag hänger aldrig med på hösten) så då gick det ju inte att gasa på. Men, som sagt, vi kom fram innan allt började iaf.
Lilla Ellen var så duktig i kyrkan. Det var inte bara dop utan en hel gudstjänst. Hon somnade och när det var dags för prästen att ta över henne så vaknade hon och sträckte upp armarna och "mornade" sig. Så gulligt!
Och nu är jag en stolt fadder till Ellen! Känslosamma jag blev alldeles tårögd när prästen gav mig fadderbrevet och sen ville varken ögon eller mascara eller näsa sluta rinna. Det är en fin ära att bli fadder.

Ett litet sidospår: Mamma berättade att på mitt dop (nån gång på 70-talet ehhrm) så var där en flicka till som döptes och hon gjorde i blöjan (och inte bara i blöjan) så dopklänningen blev alldeles brun... Inte så kul för föräldrarna just då, men säkert en rolig anekdot för dem nu!

Huvudpersonen!


 Så fint de hade dukat!


 Vackra rosor


 Det bjöds både på smörgåstårta och "vanlig" tårta. Proppmätta var vi efteråt.


Och så fick hon massa presenter. Här en sparbössa...


... och en barnservis med Elsa Beskow-motiv


Och två halsband och tre armband fick hon också.
Väldigt mysig dag med de bästa!

Stannade till på hemvägen och tog en höstig bild på en sjö mellan Ullared och Älvsered


 När vi kom hem blev det först promenad och sen somnade vi i soffan, totalt utmattade hehe.

fredag 21 oktober 2011

En ny klänning är aldrig fel!

Det verkar som att jag kommer få användning för min Berlitz reseguide i italienska, som jag önskade mig i födelsedagspresent nån gång i början på 90-talet. Har faktiskt den kvar, problemet är bara att den ligger på ett gammalt hederligt kassettband istället för cd. Så jag får väl läsa i boken och gissa uttalet. Vi funderar nämligen på att åka till Italien till våren. Jihoo!

Igår köpte jag den här lilla klänningen på Lindex för att ha på Ellens dop på söndag. Tycker jag ser ut lite som barnen i Lilla huset på prärien med den på. Får väl nysta ihop två flätor a la Laura Ingalls i håret också. Eller vira runt en sjalett. Hihi.


Dagens rätt: älgfärsfyllda paprikor

tisdag 18 oktober 2011

Frukost med Jöback

Peter Jöback fick minsann upp mig tidigt idag. Läste på Facebook (det första jag gör på morgonen är att logga in på FB, sjukt?) att han skulle vara med på Mix Megapol Stockholm nu på morgonen. Så jag hoppade upp som det trogna fan jag är sen många år tillbaka. Syrran o jag har t o m hans första skiva (delad vårdnad) från tidigt 90-tal. Vi är trogna!
Så nu sitter jag med en tallrik fil med cornflakes, ett kokt ägg och en kopp kaffe medan regnet öser ner utanför fönstret. Ägget blev väldigt hårdkokt eftersom jag glömde bort det en stund.
Med åldern (ja, jag fyller typ 83 nästa år) har jag faktiskt lärt mig uppskatta tidiga morgnar mer än innan. Haha. Jo, men det är faktiskt sant.
Det är fortfarande lite mörkt ute. Kanske skulle tända några ljus också? Mysigt!
Jobb blir det först till kvällen!

Dagens rätt: kantarellostfyllda lövbiffsrullader. Festlig tisdag.

måndag 17 oktober 2011

Morfar - krutgubben, 90 år

Igår firade vi morfars 90-årsdag. 90 år, de e fint de!
Sköter trädgården själv gör han, putsar fönster och fixar o donar. Byter däck på bilen själv. Ett däck om dagen.
"Du FÅR inte klättra upp på vinden när du är ensam", säger mamma. "Nä nä", säger han och gör det ändå.
"Du kanske skulle skaffa en rullator?", säger hon också. "Nähä, det är det bara gamla människor som har", säger han då. En käpp, dit kan han sträcka sig iaf, det skulle funka.
Kändisskvaller älskar han (det gör även jag) och prenumererar på Se o Hör.
Mobiltelefon har han haft i många år.
Jag diggar vår morfar.
Födelsedagen firades med middag på Hishults gästis. Fantastiskt mysigt ställe. Först smörgåsbord med sill och sylta och lax och annat smått o gott. Kalkon till huvudrätt och marängsviss o kaffe till efterrätt. Mysig dag!
Bilder från gårdagen:

Tadaa!! Dagens (gårdagens alltså) outfit gör ett sällsynt besök i min blogg:
Favoritklänningen från VILA - tantpärlor runt halsen - tjocka strumpbyxor från H&M i stor storlek så inte grenen ska hänga vid knäna (nu kan jag istället dra dom nästan ända upp till halsen) - "steppskorna" (byttes ut mot bekväma, fotriktiga stövlar) - en liten bolero VILA


Han fick lite grönsaker



och en inramad bild på 90 år yngre barnbarnsbarnet


Fyra generationer fina människor

Morfar (gammelmorfar), Mamma (mormor), Syster (mamma) o lilla Ellen

Hishults Gästis



 Så fint!


 Flaggorna vajade i det fina vädret. Väldigt retliga smutsprickar på linsen dock!


fredag 14 oktober 2011

Hörsel o jakt

Såg (och hörde hihi) på Nyhetsmorgon att man kan testa sin hörsel på nätet. Det har jag gjort precis och min förmåga att uppfatta tal i brus är helt normal. Fantastiskt!
En sak jag undrar: När man tittar på en film med svenskt tal så kan man ofta välja att ha textrad (det vill jag alltid ha). Varför står det då alltid "Svensk text för hörselskadade"? Man kan väl vilja ha text på även om man inte hör dåligt? Knepigt. Kort o gott "Svensk text" hade väl räckt?
A är ute på älgjakt denna veckan. Han fällde (heter det så?) en igår, så nu får vi nog börja göra plats i frysen.
Jag ska också ägna mej åt jakt idag. Klänningsjakt. Roligare än älgar. Mer min grej liksom.
Har sett en klänning på nätet (Lindex), hoppas den är lika fin i verkligheten. Det återstår att se. Morfar ska nämligen ha 90-årskalas på söndag, då måste man va fin!
Tror faktiskt det behövs städas här hemma också. Eller tror...jag vet att det behövs. Och kanske packa upp min väska från helgens bravader? Seg jag är. :)

Nu har vi äntligen gjort höst i krukorna


tisdag 11 oktober 2011

Kidnappad av Hanna

Vi visste att vi skulle iväg på nåt skoj, Carola o jag. Men vad? Ett kort kom i brevlådan - "2 dagar kvar, packa festkläder. See you 9.15 på lördag." Och sen kom ett sms: "glöm inte träningskläder" (?). What? Träningsläger?
Jag var, hör o häpna, färdigpackad o KLAR (eeh, typ iaf) när bilen kom på lördag morgon.
Först fick vi lunch hos Hannas föräldrar och sen, som sig bör, ögonbindel på. Och bortförda till Hotel Tylösand! Övernattning och tillgång till badet! MEN!! Jag hade ju inte packat bikinin! "Eeh, jo, men visst har jag sagt att du skulle ta med den", sa Hanna. Näe, det hade hon inte alls sagt. Eller? Tankarna for runt, en bikini får man ju inte tag på så där lätt precis. "Jag tog med en extra som du kan ha", sa hon och kastade en påse till mig. Och där låg MIN!! Måste säga att jag är väldigt impad av sambon som hade letat upp RÄTT bikini, så det inte blev nån gammal "kan va bra att ha nån gång, onödigt att slänga-bikini".
Superhet ångbastu. Kan meddela att det är väldigt dumt att ha icke-vattenfast mascara på sig när man ska sitta i en sån. Jag såg ut som jag skulle på halloweenfest, när jag kom ut. Vanlig bastu (där frös man nästan jämfört med ångvarianten), och olika pooler. Det fanns t o m en utomhuspool (faktiskt mitt enda utomhusbad i år) med utsikt över havet. Grannt!
Jättefin 3-rätters middag och sen ut o röja i Halmstad!
Och givetvis hotellfrukost (love it) dagen därpå. Det var ju egentligen tänkt att vi skulle upp o gymma på morgonkvisten (där kom träningskläderna in i bilden), men vem orkade det??
Och allt detta bjöd Hanna på, för att vi hjälpte till när lille Hugo skulle komma till världen i våras.
Tack fina Hanna för en fin helg!

Ringenäs strand

 
Utsikt över Tylön (med fågelbajs på rutan)


söndag 9 oktober 2011

Fina fina saker, fina fina dagar och en flygplats

Okej, nu har bloggen fått nytt namn och utseende igen. Beslutsångest kallas det visst (det är inte första gången jag har det). Nu får den se ut så här. Ett tag iallafall. Man ska inte vara rädd för förändringar :).
Tisdag-torsdag var jag i Halmstad hos familjen. Underbara dagar. Mamma o jag började med att åka till Helsingborg och köpcentrat Väla. Jag har inte varit där sen de byggde om det. Stort o fint hade det blivit! Och några saker fick jag shoppat:

Blev störtförälskad i den här skålen från Indiska


Tvålkopp med doftros från Bolagret


Ellen fick de här coola shortsen med skärp (H&M) av mormor o moster i 3-månaderspresent


Jag passade också på att hälsa på hos goa Anne, som jag jobbade med förut. Trevlig kväll med smörgåstårta, kladdkaka och skvaller :). 
Och i torsdags kväll var jag hemma hos syrran. Mys med bakad potatis, godis och tjejfilm. The Holiday blev det, den tröttnar vi aldrig på. Jude Law...slurp. 
Fina dagar med massa bebismys. Och några blöjbyten (2 st).

I fredags skulle min bror åka till England från Landvetter så då följde jag med dit. Jag blir ALLTID lika förvånad över hur mycket människor det är på flygplatser. Det är helt otroligt vad folk flyger omkring. En helt vanlig dag liksom. Av någon anledning tycker jag det är så mysigt att befinna sej på flygplatser o tågstationer. Får lite pirr i magen. Fast det inte är jag själv som ska åka iväg.

måndag 3 oktober 2011

Bloggliv

Att jag skulle bli beroende av att surfa runt och läsa bloggar??! Det trodde jag aldrig. Förut fattade jag knappt vad en blogg var. Kul att se vad andra människor har för sej.
För mej är bloggen som en dagbok med bilder. Ett bra sätt att komma ihåg roliga saker (svart på vitt hur sällan jag är iväg på Friskis). Och sen kan ju barnbarnen läsa den i framtiden :). Utan att bläddra i gulnade sköra papper. Fast det hade egentligen varit mer charm över det. Handskrivet är roligare än dataskrivet. Men jag är ju så himla modern och fräck (50-tals-ord?) så jag fortsätter med cyberdagboken.
Och en sak till, det är dimma här idag igen! In i dimman!

Dagens rätt: broccolisoppa

lördag 1 oktober 2011

Alldeles s u d d i g t...

...och det beror inte på att jag inte hunnit få in linserna eller att jag är bakis.
Nä, det är värsta  d i m m a n  här idag. Ser knappt nåt. Och det blir så konstigt tyst då!
Igår funderade jag hela dagen på vad jag var sugen på till kvällen. Kom till slut fram till att det var marängsviss. Barnsligt gott.
Så tidigt det blir mörkt på kvällarna nu! Redan vid 19. Rätt mysigt ändå. Och nu är vi ju faktiskt helt plötsligt i oktober!