tisdag 15 november 2011

Jeg elsker Danmark

I lördags åkte vi utomlands :). Mor, far o jag tog färjan över till Helsingör. Hur gör man ett danskt "ö" på datorn egentligen?? Jag gillar verkligen Danmark, känns som det är mer avslappnad atmosfär där på nåt sätt.
I en affär köpte vi en påse "skolkritor", nostalgi, det fick vi alltid på färjan när vi var små. Och jättepåsar med turkisk peppar. Och såna där salta pingviner. Då var det ju billigt att köpa på färjan men nu är det ju i stort sett samma som hemma. Och jag har minnen av att det alltid luktade pip- eller cigarrök på färjan.
Vi hade hoppats hitta lite fina julsaker, men det blev inget. Mamma köpte en 5 cl flaska whiskey (det var det enda vi köpte i spritaffären) som hon ska ha som ingrediens i en kaka. Mannen i affären önskade oss tre en
trevlig helg :).

Mysig gata i Helsingör


Wienerschnitzel till lunch


Helsingborg 


På hemvägen åkte vi inom favoritköpcentrat Väla. Där blev fynden dessa vackra äggkoppar.


I söndags hade vi mycket att fira. Fars Dag givetvis. Vi hade tre pappor att fira på vår lilla fest. Systerdotter Ellen fyllde 4 månader. Bror Christian (som befann sig i Köpenhamn) hade namnsdag. Och jag själv fyllde 34,5 år :). Trevlig dag med jättegod kalkon a la mamma och så lite fika såklart.
Igår gjorde sommaren comeback i Borås, vi åt grillad flintastek (inomhus quickgrill) till kvällsmat!

1 kommentar:

  1. Oooo,va mysigt det ser ut ♥...
    /Kram & Tack för grattiset blev sååå glad :)

    SvaraRadera