tisdag 30 augusti 2011

Städa är bra, men slappa är bättre


Nu blir det himla roligt att städa. Kanske. Kanske inte. Men fin är den iallafall, den lilla blommiga borsten med lika blommig skyffel. Ett av dagens inköp, endast 19:90. Blev en mascara och en ny rynkkräm också. Alltså kräm mot rynkor. Eller, jag tror att det är mot rynkor iallafall. Jag vet ju faktiskt inte hur jag hade sett ut om jag inte använt den.
Städa (i lagom dos) satte jag faktiskt igång med efter shoppingturen. Har precis avslutat en bikarbonat-ättiks-kur i badrumsvasken. Hoppas det hjälper mot det ilskna stoppet. Kanske borde sluta kamma mej över vasken.
Lite TV blev det ju också. Jamie-matprogram, Halv åtta hos mig (är det nya avsnitt eller?) och Robinson. Känns som man får hänga med lite där. Vem som är vem och så. Så man fattar vad tidningarnas löpsedlar handlar om framöver.
På måndag börjar en annan favorit - Ensam mamma söker. Och Bonde söker fru borde väl också börja snart? Älskar TV-soffan på hösten. Och resten av året med.

måndag 29 augusti 2011

Regnig måndag med Kungen


Japp, det regnar idag. Verkligen ÖSregnar. Perfekt att sitta inne o mysa med kaffe, brasa och min (snart utslitna) Kunga-box. Kungen av Queens, alltså, den absolut bästa komediserien någonsin. Älskar den! Rekommenderas!
Bakad potatis med skinka o majs blev det till lunch idag.
Helgen bestod av mycket jobb. Fast i lördags kväll var jag ledig o då bjöd vi familjen F-D på mat- och spelkväll. Eller egentligen blev det bara matkväll, för spelen hamnade bara på bordet och locken öppnades liksom inte. God mat (och en helt oplanerad äppelkaka med vaniljsås) o trevligt sällskap!
Ikväll blir det några timmars jobb, men innan dess bjuder Hanna på kaffe...och ännu mer äppelpaj. Det nyttiga livet, vart tog det vägen? (hade det inte regnat hade jag ju naturligtvis promenerat dit...eehrm)

söndag 28 augusti 2011

Turning into a .... tant

Hade en jättesöt liten tant i kassan idag.
Och började fundera över när man egentligen blir, just, tant.
Är det...
...när man köper en trisslott (med vinst naturligtvis!) för att skrapa den till 11-kaffet?
...när man tar tag i byxbenen och liksom drar upp dem innan man sätter sig på en stol? (detta gäller nog egentligen mest gubbar)
...när man hellre tar på sig stora bekväma trosor än små fina med spets?
...när man köper Allers, för att där är många korsord på skrivvänligt papper, istället för Solo med makeuptips?
...när man ropar till gubben, när man står i kassan, att han ska lägga de frysta varorna för sej i kassarna?
...när man blir arg på gubben (när han åkt o handlat helt ensam) för att han glömt dra bonuskortet?...eller för att han kommit hem med helt fel sköljmedel? Och tvingar stackarn att åka tillbaka till affären o byta.
...när man bestämmer sej för att börja lägga upp håret på spolar?
Ja, inte vet jag, men tanter är iallafall gulligt. Ja, inte de arga då, alltså.
Och det bor nog faktiskt en liten, liten tant i mej redan.

fredag 26 augusti 2011

Snooze...bara en liten stund till

Jag är väldigt duktig på att snooza. Och det är jag säkert inte ensam om. I morse råkade det dock bli 2 timmar. Det var nog rekord. Tur jag har min arga reserv-väckarklocka en bit från sängen. Den är så arg så den nästan lyfter från golvet.
Något jag inte är duktig på, det är att gå med handduken virad runt kroppen när jag duschat. Som de gör i filmens värld, sådär flott liksom. Det går bra till en början, men EN oväntad rörelse så halkar den av. Just nu kan jag iofs inte komma på en enda film jag sett det i. Jo, James Bond kanske. Han har säkert haft en vit handduk knuten runt höften o man har tänkt "tappa den, tappa den". Men det händer ju aldrig. Konstigt.

torsdag 25 augusti 2011

Shoppinglycka

Vilken lycka! Klänningen jag hittade på GinaTricot i Halmstad, men som inte fanns i min storlek, fanns här i Borås! I min storlek. Snygg o bekväm. Oslagbar kombination! Bara att slå till direkt! Har en massa presentkort som bara ligger o väntar på att bli använda, så det passade ju perfekt! Nu gäller det bara att hitta ett par snygga skor också. Fast det ska nog inte vara några problem :). Bara att åka till Laholm, där finns bästa skoaffären. Där hittar man alltid nåt.
Tänk att igår landade årets bästa reklam! IKEA-katalogen (just precis, Biltema-katalogen kommer bara på 2:a plats). Hett efterlängtad. Måste ta en utflykt till IKEA snart. Det var alldeles för länge sen.
Igår var det väldigt mycket höst i luften, burr! Det är dags nu, snart september ju! Var det inte midsommar nyss? Fast igår såg jag iofs en reklamskylt för triss i en tobaksaffär. Att man skulle ge triss i påskpresent. Så tiden går uppenbarligen snabbt, eftersom de inte hunnit ta ner den än. Men varje årstid har sin charm (det har jag nog glömt, när jag står o skrapar rutorna på bilen i vinter). Apropå vinter: igår var det 4 månader till julafton. 
Frukostomeletten är nu uppäten och jag sitter här med min kopp med kallt kaffe. Gott, tycker jag. Mamma säger att kallt kaffe är skönhetskaffe. Hoppas det. I början av sommaren köpte jag en ny kaffeburk i Göteborg. Jag föll pladask. Men den har ett fel - endast tre fjärdedelar av kaffepaketet får plats. Det tänker man ju kanske inte på i köp-ögonblicket "undra om hela kaffepaketet får plats?" Hmm, lite jobbigt, men den är så fin, så jag förlåter den.
   
Vår fina, men knäppa kaffeburk

                  
        Och en sak till....
                  ...idag är det LÖN!!

onsdag 24 augusti 2011

Strömlöst

Igår när jag vaknade fanns ingen ström i huset. Och därmed inget vatten. Öppnade kylen snabbt som attan, fick bli yoghurt till frukost. Och sen då? Inget morgonkaffe! PANIK. Ingen dator, ingen radio, ingen tv, ingen dammsugare (nä, förresten, har jag nånsin saknat den?). Ingen tvättmaskin.
Ingen dusch. Håret tvättade jag med hjälp av en petflaska vatten. Och toaletterna kunde ju bara spola varsin gång :)
Ingen lunch. Var ju helt enkelt tvungen att åka till Burger King. Fick trevligt sällskap i form av Hanna o barnen. Tänkte att strömmen skulle vara tillbaka när jag kom hem. Men icke! Tur jag köpte med mej kaffe från BK.
Vid tre åkte jag till jobbet. Fortfarande ingen ström. A sa att den kom tillbaka vid halv sju (!)
Tänk att när saker o ting funkar så tänker man aldrig på hur bra man har det. Så fort det strejkar blir det kaos. Kanske ska köpa en vedeldad spis. Och en sopkvast. Och ett utedass. Just in case...
Idag blir det en tur till Knalleland för att leta klänning till bröllopet. Kanske va ute i god tid för en gångs skull?
Dagens lunch: köttfärssås med rådjursfärs, lök, bacon, senap, krossade tomater o timjan.
Vanlig hederlig spagetti serveras till.
Dagens fika: får se vad Hanna bjuder på.
Till kvällen: fläsk med löksås o potatismos.
ICA säljer smidiga 2-kilos påsar med mjölig potatis. Perfekt till mos på sommarn (o säkert resten av året med hihi)

Bilder från i måndags. Blev riktigt fint väder på eftermiddagen.

Vacker stenmur


Say cheeeeese!!!

Detta är nog en ek,  va?

Hästhagen

Vacker häst!

Nästan hemma!

måndag 22 augusti 2011

Ogräs o skolstart-skyltar

Wow vilket väder det var igår! Perfekt temperatur och solen visade sej mesta delen av dan. Det gick ju inte att sitta inne då! Ägnade mej åt ogräsrensning i grönsakslandet. Inte det roligaste man kan göra, men det var verkligen nödvändigt.... Och jag fick ju några solstrålar på mej iaf! D-vitamin behövs. Och fint blev det! Nu ser man rödbetorna och löken och det andra riktigt bra faktiskt! En enorm skillnad mot innan.

Rödbetor i kvällssol. Utan ogräs.


Min käre far säger att han alltid blir så hungrig när han läser bloggen haha. Det står väldigt ofta nåt om mat... Han lär väl inte bli mindre hungrig nu, när jag skriver att vi köpte hämtpizza igår kväll. PLUS att jag gjorde en kladdkaka med vispgrädde till efterrätt.... Där rök hela gårdagens(veckans?) kaloribudget och mer därtill på en och samma gång... Ja, ja, man kan äta ALLT men inte ALLTID hihi. Annars blir det faktiskt för tråkigt.

Idag är det grått väder. Konstaterar att det var ett konstigt beslut att tvätta lakan igår kväll och låta de hänga ute i regnet över natten... :) Men det blir fina bilder iallafall!


Dimma idag


Skolstart för många idag...kan fortfarande känna skolstartspirret i magen. När de stora SKOLSTART-skyltarna dök upp i affärerna! Ny ryggsäck och nytt bokomslagspapper....och den obligatoriska skoldagdoken/kalendern.....med bilder på New Kids On The Block o Rick Astley o Europe (är jag gammal?) Har fortfarande kvar några såna i nån låda nånstans. Nostalgi.

söndag 21 augusti 2011

Söndag är vilodag

Lugna o sköna. Det är precis så söndagar ska vara tycker jag.
Började dagen med en kopp kaffe och en omelett med rödlök, skinka och tomat. Succé för smaklökarna! Och så mättande! Kan rekommenderas.
Efter en hel dag på jobbet igår var det gött att slänga sej i soffan med filt, varm soppa, kaffe och tända värmeljus. Mys på hög nivå! Och tjejfilm - Sex And The City. Jag ska också börja springa runt med högklackade skor och fina klänningar och ha ett långt pärlhalsband på mej när jag ska sova. Precis som Carrie Bradshaw. Mer glamour i vardagen! Fast jag vill gärna hävda att mysbrallor också är hett :).
A var på svensexa med grille o badtunna nere vid grannens, men de stackars(?) gamla(?!) gubbarna hade ju varit i farten hela dan så han var hemma rätt så tidigt.
Idag tar jag kanske ett städtag i linneskåpet (låter jätteglamouröst!) medan A städar efter svensexan. Och så behöver jag sortera alla mina foton i datorn. Har fortfarande inte heller hittat min batteriladdare, så den borde jag leta upp. Eller så sätter jag mej rent av på altanen om solen fortsätter visa sej!
I eftermiddag spelar Toarps BK match. Go gubbs!
Härliga underbara söndag!

Bilder på förmiddagens väder i Dalsjöfors! Temp: 15




fredag 19 augusti 2011

Skogspromenad i stilla regn

Nu kan vi äta varsin våffla med grädde o sylt till efterrätt med gott samvete :)


(Fotboll och) kantareller är livet

Vad är det som gör att folk fastnar för ett visst fotbollslag? Alltså om fotbollslaget kommer från Italien eller England eller nåt. Bestämmer man bara ett lag o så följer man det sen? Skumt det där. 
Igår var det Tim Trophy på tv. Aldrig hört talas om, men tydligen nån slags minicup mellan Milan, Juventus o Inter. Faktiskt väldigt bra sömnpulver...zzzz...
Jag nöjer mej med lag i min närhet. Halmstad BK och sambons Toarps BK. Och VM o sånt är ju kul. Och Elfsborg (lite). Fast jag är ju tyvärr inget fan i ur o skur. Har bara stöttat HBK en gång i år. Med svaga hejarop. Det var mot Elfsborg....på Borås Arena...

Aerobic var det, ja. För första gången. Vi råkade visst hamna på steg 2 (fast det stod 1 på schemat). Benen var inte där de borde vara... Nu vet jag iallafall att man som avslutning ska köra igenom allt man gjort på passet i en enda lång radänga. Jihaa. Får öva upp mitt minne :). Nästa gång blir det steg 1, om det står rätt på schemat. Utan snurrar :) 

Fina goa kantareller va´re här, ja!! Blir fin sås till schnitzeln ikväll!

onsdag 17 augusti 2011

Onsdag med städ, soppa o aerobic

Ja idag behöver jag verkligen vara ledig. Har ju faktiskt jobbat både måndag o tisdag :).
Idag ska det städas o diskas o tvättas (om jag inte blir sittande vid tv:n istället).
Det är faktiskt lite konstigt med vårt torkställ - det töms inte förrän det är dags att hänga upp ny tvätt. Märkligt. Och så smidigt det är att ta tallrikarna direkt ur diskmaskinen när det är dags att äta!
Nä nu får vi skärpa oss.
Igår var Hanna o barnen o jag i Stadsparken och lekte o fikade. Mysigt! Vädret var härligt och jag fick plats i gungan.
Tycker nog att det var lite tantvarning när jag utbrast "o vilka fina planteringar". Men det är väldigt fina planteringar där!

Stadsparken i Borås

Till lunch idag blir det soppa med kålrot, selleri, morot och köttfärs.
Ikväll ska jag på Aerobic för första gången i mitt liv. Får se hur det går! 

måndag 15 augusti 2011

Tillbaka i vardagen

Ja då är man igång o jobbar igen efter sista semesterveckan! Blev lite mjukstart 6.45-13. Det är ju alltid gött å komma upp i tid :). Det har jag saknat på semestern.
Och när jag slutade hade jag fått en trevlig lunch- och kaffeinvit på sms. Tack Hanna för det, gott var det som tusan!
Nu är jag precis hemkommen från troligen det jobbigaste träningspasset jag nånsin varit på. Herrejisses. Ledaren var ett energiknippe med ständigt flin. "Kom igeeen nu då!" Japp. Fortsätter jag gå på det kommer jag bli riktigt muskulös.
Igår var en riktigt lat dag. Skulle egentligen åkt o tittat på Toarps BK när de spelade match, men jag skippade det. Vädret var så TJILIGT (inte en aning hur det stavas, men de säger så i Borås när nåt är tråkigt). RÄLIGT föredrar jag.
Hanna o jag drack massa kaffe istället.
Sen blev det hemmagjord pizza, som är något av vår standardmat på söndagkvällar. Den här gången provade vi nytt recept på pizzabotten. Mest för att vi inte hade jäst hemma...varför förnya sej i onödan?
5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 100 gr smör, 3 dl mjölk. En fjärdedel av den är 474 kalorier för den som undrar. Egen tomatsås tillverkades också. Blev väldigt lyckat om jag får säga det själv!
Ikväll gör jag matsedel för resten av veckan. Så redig så.
Bild på pizzan? Jajemän.

Hmm...ser ut som om nån lagt en pizza

söndag 14 augusti 2011

Hänt i veckan

Lite semesterbilder!

Tall Ships Races o Tall Ships Parade i Halmstad
































Östra Stranden med mamma (OBS! Det är inte mamma som kitesurfar) :)






















En dag på stan med Anna resulterade i dessa ljuvliga skor på rea. Ett fynd, även om jag trivs bäst nära marken :)


















En tur till Kastrup för att släppa iväg bror min till England o sen åkte vi vidare till underbara Köpenhamn. Älskar Danmark!











Och nu ikväll blev det fest. Helgrillad gris stod på menyn.

fredag 12 augusti 2011

Toa-lätt?

Har sagt det innan. Och jag säger det igen. Jag ogillar (milt uttryckt) offentliga toaletter. Värsta fasan att behöva gå på en sådan!
Minst 2 lager papper på ringen (snacka om att det tar lång tid). Läste en gång om nån kändis (va det Cindy Crawford?) som hade med sej en egen toalettring. Smart brud!! Fast ganska opraktiskt att bära med sej.
Och sen den här nya varianten när man ska tvätta händerna. Stå och vifta för att nån sensor ska känna av att jag vill att vattnet ska komma igång. Var är vridkranarna?? Fast å andra sidan slipper jag (med bacillskräcken) att röra vid dem.
Tvålbehållaren: väldigt ofta räcker det med att sträcka fram handen för att helt automatiskt få en skummig tvålkorv. "Knappar" syns alltmer sällan.
Gärna får det finnas papper att torka händerna med. Ingen fön!!!
Tack.

tisdag 9 augusti 2011

Längtan efter julbestyr? Eller....nä

Jag har drabbats av längtan till julen. Hur normalt är det i augusti?
Tänk skinka, köttbullar, levande ljus, mörkt på kvällarna....eeh OCH eftermiddan, så mycket snö så jag knappt kommer fram med min extremt låga bil, stjärnor i fönstren, doft av gran, tända brasan, umgås med nära o kära, mycket bra på TV (det måste va det sista som gör längtan såå stor).
Men först ska det bli mysig höst. Älskar när höstkläderna kommer i affärerna! Och härliga skogspromenader i höstsolen (ja, jag ska försöka pallra mej ut).
Jag är bra konstig....i vintras gjorde jag ju knappt nåt annat än att längta till sommaren. Och om jag förstod saken rätt, så ska det bli 25 grader snart igen. Någonstans i Sverige. Stod på en löpsedel igår.
Så höst o jul dröjer nog ett tag till. Skönt. ;)

Det ÄR vackert på vintern

söndag 7 augusti 2011

Bebismys o stora båtar

Igår fick jag äntligen träffa söta systerdotter Ellen, 3 veckor gammal, igen! Lilla snuttan, hon är så fin, kan inte sluta titta på henne. Vilken tur att jag får gosa vidare med henne idag :)
På kvällen åkte jag in med min kära mor till The Tall Ships Races. Vilka fantastiska båtar! Eller det kanske heter skepp. Eller fartyg. Eller...vad är skillnaden egentligen??
Fastnade speciellt för en, Shtandart, tror jag, såg ut som typ Wasa eller nåt. Riktigt fin.
Jag åt en Langos för första gången, det var riktigt gott! Med gräddfil, rödlök och ost, en sk Svensson.
Avslutade kvällen i stan med att lyssna o titta lite (såg inte så mycket) på September, nice.
Som sagt, fortsatt bebismys idag, härligt!
Och förresten...ikväll ska jag t r ä n a. På Friskis i Halmstad. Yeeaj, längtar. Ähum.

fredag 5 augusti 2011

Regn o bortslarvad ägodel

VAR är min batteriladdare?? Jag kan inte begripa hur omöjligt det ska vara att komma ihåg vilka bra, logiska ställen jag lägger mina saker på...Jag får väl leta på några ologiska platser också. I badrumsskåpet låg den inte iaf.
Idag regnar det. Skönt att luften får rensas upp lite. Har ju varit lite klibbigt de senaste dagarna. Är alldeles blöt när jag kommer från jobbet. Stackars den som får lukta på mina strumpor då.
När det regnar så behöver man ju inte heller ha dåligt samvete för att man är inomhus :) . Men det finns ju inget dåligt väder...bla bla...tröttsamt uttryck :) Jag köpte faktiskt ett jättefint regnställ häromveckan, tror det var mitt första i vuxen ålder.

Idag står solstolen tom!

Kollade på Sommar med Ernst igår. Tycker han är en trivsam gubbe.
Idag är sista arbetsdagen innan semestern :) Jihoo! Halmstad here I come!

torsdag 4 augusti 2011

1 dag kvar

Trött efter en lång dag på jobbet. Puh. Men nu är det bara en dag kvar till semestern!
A har fotbollsträning ikväll och jag ska umgås med Barfota-Ernst och en kopp kaffe :)

Tomater på G

13 små tomater på gång

onsdag 3 augusti 2011

Fyndat

Frukost-time. En tallrik naturell yoghurt med valnötter blev det idag. Och kaffe förstås.
Mycket nöjd med gårdagens shoppingtur! Tröttnar aldrig på Gekås. Där var mycket folk, men ingen kö in och knappt nån kö ut. Fyllde endast en (1) stor gul plastkasse (alla andra kunder typ 5-6) men väldigt nöjd med vad som hamnade där i. Hade dessutom väldigt trevligt sällskap i form av mina goa föräldrar! Så en superfin dag var det! Vad roligt det är att handla :)

Några av fynden: söt pajform (för nyttiga pajer alltså),
fin minibricka o tjejfilm

Nu har jag tre arbetsdagar kvar till min tredje semestervecka börjar! Då åker jag och gör Halmstad osäkert. Gött!
Till lunch blir det idag kyckling, grönsaker o äggnudlar. Ett försök till wok antar jag :)
Och sen några timmars jobb!

tisdag 2 augusti 2011

Gekås, ja tack!

Idag blir det en tur till Älvsereds köpcentra och Gekås. Yes! Ska träffa mor o far där, mysigt! Hoppas på att göra några fina fynd som vanligt, alltid kul att se vad de har att erbjuda.
Fick förresten lite av en chock när jag ställde mej på vågen igår, nu ska semesterkilona bort!
17 september ska vi gå på bröllop, då ska jag ha nått mitt mål! Hallon, t ex, ätes numera utan ett pajskal och vaniljsås runtomkring :) Oftast.

Kvällspromenad igår
Vildhallon, mums!

måndag 1 augusti 2011

Välkommen Augusti!

Måndag 1:a augusti. Det är ju som gjort för att börja sitt nya liv hihi. Jag har undrat ibland vad dagen ska heta när jag vet exakt var mina grejer är utan att jag springer runt som en tok o letar. Kanske är det idag? :) Och kanske börja äta nyttigare och träna flitigare? Hmm, tål att tänkas på...Arbetsbyxorna satt ju faktiskt åt rejält efter semestern...
Idag är jag ledig och solen skiner! Ska passa på att få lite färg, för den jag fick för 2 månader sen (har ju knappt varit sol sen dess) är ju nästan borta! Härlig dag!

Ljuvlig augustimorgon