onsdag 25 april 2012

Dags för Filip och Fredrik

Jag har varit ganska produktiv på min lediga dag faktiskt. Har ägnat mig åt pappersarbete. Slängt gamla onödiga papper och satt in resten i pärmar. Ja, för det gör jag ju aldrig med en gång, utan de blir liksom liggande i en hög. Eller flera högar. På olika ställen. Suck.
Funderade en liten liten stund på om jag skulle passa på att deklarera också, men nej. Det är ju mycket bättre att vänta till sista dan.
Och så har jag dammsugit och tvättat och moppat och bytt sängkläder. Och tittat på Hem till gården. Och druckit kaffe. Och betalat räkningar.
Nu har A kommit hem från jobbet och står och gör mat. Nånting med fläsk blir det.
Efter maten beger vi oss till Åhaga för att titta på Filip och Fredrik - Jakten på den försvunna staden. Ska bli skoj!
Morsning!

tisdag 24 april 2012

Nu är jag en viktklubbare igen

Efter 3 veckor med få kolhydrater har jag nu ändrat livsstil igen (hur många gånger kan man ändra livsstil på ett år?) Haha.
A är dock still going strong, han ska göra en utvärdering 30 april.
I början gick det bra för min del, men sen blev siffrorna på vågen högre och  h ö g r e, så till slut vägde jag mer än från början. Jag kanske gjorde nåt fel?... (ja, jag fuskade 2 gånger).
Så nu har jag tagit upp en gammal god vän, nämligen Viktklubb.se (J, skratta inte). Då får man äta allt, men inte alltid :). Det passar nog mig bättre, bakad potatis är ju liksom nästan mitt signum.
Gammal hederlig kaloriräkning är det alltså, där man bokför vad man äter och vad man tränar. Det funkar. (om man inte skriver in att man ätit 0,7 kebabtallrik, när det i själva verket är 1,5 kebabtallrik)
Och så ska jag alltid ta trappan istället för hissen (skratt, varför står det alltid så i viktminskningssammanhang?).
Helgen har bestått av mycket jobb och i lördags kväll fick vi en trivsam inbjudan till familjen F-D. Nämligen grille! Vid 22-tiden kom mitt andra fusk under lågkolhydratperioden (det första var i Malmö), några bitar godis. Gott var det!
Nu ska jag koka mig ett ägg! (73 kalorier)
Morsning!

fredag 20 april 2012

Sko-lycka...igen

Jag kan bli helt löjligt nöjd över grejer jag köper. Igår köpte jag ett par skor på Scorett Outlet i Gällstad. De hade kostat 550 kr och var nersatta till 199. Inte så konstigt egentligen att jag var nöjd med det! Och snygga var de ju också! Och jag klarar av att gå i dem, det är ju ett stort plus.
På nåt sätt känns det lite kaxigt när expediter i affärer kommenterar det man köper. Att det är ett bra köp, att de tycker det man köper är snyggt. De kan ju ändå det där bäst. Men man vet ju iofs inte om de bara säger det för att vara snälla haha. Expediten sa iallafall att detta var ett bra köp. Jo, tack, det tycker jag med.
Löjligt nöjd blev jag alltså. Och det yttrade sig i att ha dem uppställda jämte soffan på kvällen och ägna dem blickar med jämna mellanrum. Knäpp? Nej. Nöjd? Ja.
Det verkar dock inte vara läge att börja använda dem än, eftersom det, ja, just precis, snöar idag. Den 20 april.
Lager 157 fanns tyvärr inget alls som föll oss i smaken.
A tyckte att det mest var kläder för 15-åringar. Skratt. Ja, han är ju faktiskt 30+ nu.
Jag var på jakt efter en vårjacka, men det fanns knappt några alls. Men det gör ju inget, eftersom det tydligen fortfarande är vinter!

Skönheterna

Morsning!

torsdag 19 april 2012

Lager 157















Jag lufsar vidare! Det blev en halvtimmes powerwalk/jogging i skogen idag. Fåglarna kvittrade så fint! Jag kom hem lagom till Hem till gården började på tv.

Vilken härlig syn!

Lycka!

I eftermiddag tänkte jag utföra storstädning (vad ska man annars ha sina lediga dagar till?).
När A kommer hem tar vi en tur till Lager 157 i Gällstad, det var längesen!
Morsning!

onsdag 18 april 2012

Wake up

Igår gick jag och la mig hyfsat tidigt. Var verkligen megatrött efter att ha gått upp ruskigt tidigt två dagar i rad. Haha.
Idag vaknade jag kl 07.15 till tonerna av Leva livet med Lillbabs. Jag har inga direkt morgonvänliga alarmsignaler att välja på i min mobil. Det är liksom vrål från första tonen på allihop. Och min Ikeaväckarklocka ska vi ju bara inte tala om. Den är som en sån i tecknade filmer, som liksom står och skakar och sen till slut lyfter från bordet. Huga. Ja ja, den gör ju sitt jobb iallafall.
Jag gick faktiskt upp ganska snart efter det, gjorde en omelett och satte mig i soffan. Och läste. I min Babben-bok. I am turning into a bokmal.
Och...en powerwalkare. Eller en lufs som jag föredrar att kalla det. Jag ska nämligen snart ut och lufsa.

Små söta påskliljor i gräset

Morsning!

tisdag 17 april 2012

Ingenting går upp mot gamla Skåne!

Igår tog vi en tur ner till Malmö. Mor, far, syster, systerdotter åsså jag.
Det blev en fin solig dag, med mys i stan och lunch på Jensens Böfhus.
Vilken supermysig affär vi hittade! Med leksaker, fina burkar, karameller och annat smått o gott. HÖKERIET , ligger vid Lilla Torg.
Vi hittade även självaste Öppnadindörr-Tommy. Nilsson alltså. Jag knuffade mamma diskret (eller inte) i sidan och utbrast Tommy Nilsson när vi mötte honom på Södergatan.
Bara en liten stund senare mötte vi Idol-PeterSwartling. Fast av honom såg jag bara ryggtavlan.

Stolt mormor och moster till världens sötaste! 

 Tur att det inte syns några bevis på vad jag har ätit (med tanke på min nya livsstil)

Några ballonger fångade vår uppmärksamhet

Stortorget. Vilket ben lyfter hästen på?

En sväng till havet med utsikt över Öresundsbron

Väldigt go dag!
Morsning!

söndag 15 april 2012

Skogspromenad?

En skogspromenad är för mig en stilla promenad på välordnade grusiga stigar eller vägar med skog runt omkring. En promenadslinga liksom. Det står trästockar vid sidan. Det löper en sladd från stock till stock. Och det sitter en glödlampa på sladden mellan varje stock. Vid början av promenaden finns en skylt som säger hur lång slingan är.
Igår var vi ute på en lång promenad i skogen. Och då menar jag I skogen. För skogspromenad betyder inte samma sak för A som för mig.
Han tar mig med ut på skogsmaskinkörda "vägar" med grenar och kvistar som ligger tvärsöver, som man får kliva över (i mitt fall halka på eller snubbla på). Upp (mest upp känns det som) och ner och hit och dit. Pust, jobbigt. Ibland kommer vi faktiskt ut på mer ordentliga stigar. Och igår gjorde vi det till slut. Sen var det härligt att komma hem till ett glas vatten!
Senare i eftermiddag drar jag mig söderut. Närmare bestämt till Halmstad. Och imorgon ännu längre söderut, till parkernas stad, Malmö. Med mams, paps, syster o systerdotter (som fyllde 9 månader i fredags, grattis!). Ska bli urmysigt!

Dagens morgonväderbild. Med sol!

Morsning!

torsdag 12 april 2012

Läsa, lufsa och lakrits

Idag gick jag upp 07.30, hällde upp en tallrik turkisk yoghurt, tog en kopp kaffe och satte mig i soffan. Och började läsa i en bok. Vad är det som händer?? Jag som annars sträcker mig till att läsa bildtexterna i Hänt Extra.
Jag läste jättemycket när jag var barn, men helt plötsligt i skolan fick man ju inte läsa det man ville längre. Det skulle vara "svårare" böcker. Och då tröttnade jag väl helt enkelt och slutade läsa, punkt slut.
Men idag tog jag fram den. Boken jag faktiskt önskade mig i julklapp av mor o far. "Jag vägrar dö nyfiken", skriven av en favoritkomiker, Babben Larsson. Hon är ju bara störtskön!
Den här boken skulle ju absolut inte godkännas av min gamla svenskafröken som "svår". Men jag gillar den och det är ju huvudsaken! Humor e gött!
Om en stund (efter att jag ätit tonfiskröra) ska jag ut och lufsa. Exakt. Lufsa. Jag läste i nån kvällstidning att Titti, som var med i Rix Morgonzoo, hade kommit i form genom att lufsa. Jag tror det är nån slags blandning mellan gå och springa. Haha. Får se om det är min grej. Gå funkar, men springa hatar jag. Så det kanske blir... bra. Känner att jag skulle behöva massa kondition. En hel bunt liksom.
Strömming blir det till middag. Jag gillar inte fisk (förutom tonfisk och rökt makrill alltså). Detta är en förändringens dag tydligen.
Och så är det Lakritsdagen (stavas det verkligen så? ser ju heldumt ut) idag, hörde jag på Nyhetsmorgon. Om jag inte hade haft godisförbud för tillfället hade jag firat denna dag med en rulle Lakrisal. Eller en lakritsrot, om de fortfarande finns att köpa?
Morsning!

tisdag 10 april 2012

Soffpotatisar

Jabbadabbadoo, vilken god carbonara vi precis åt. Helt perfekt. Fast det var inte Pasta Carbonara, utan den mer ovanliga varianten Blomkål Carbonara. Det gick alldeles utmärkt. Jag borde utnämnas till Sveriges Mästerkock.
Igår kväll såg vi premiären på TV4:s nya serie "Alcatraz". Den verkar spännande, så den kommer vi att följa.
Dagens soffsittarkväll kommer att börja 19:25 med "Vad blir det för mat", sen får vi se vad det blir.
Men innan dess ska jag surfa runt efter gardiner till vårt tv-rum. Får se om jag hittar nåt som faller mig i smaken. Vill helst ha en hissgardin.
Väderrapport för hela denna dag är regn och 6 grader. Midsommarväder! Härligt!
Morsning!

måndag 9 april 2012

Påskuppdatering

Det har ju som bekant varit påsk den här helgen. Det här har vi pysslat med:
Påskafton jobbade jag fram till 16 och efter det åkte vi hem till A:s syster och blev bjudna på mat. Ostpaj och kavring med räkröra till förrätt. Älg och lamm, rotfrukter och potatisgratäng till huvudrätt. Dajmtårta och cheesecake till efterrätt. Och vi som har ny livsstil!! Det blev till att fuska lite, det är ju ändå påsk! Men inte en enda godisbit har vi ätit. Det har gett lite resultat på vågen, minus 0,9 kg. Får se hur det fortsätter! Tycker vi har varit väldigt duktiga hittills.
Påskdagen (igår alltså) jobbade jag fram till 15 och efter det gav jag mig iväg till Friskis för ett jympapass. Vi var endast 5 st där, så att fuska och vila var ju inte att tänka på. Det hade synts alltför mycket. Eeeh...jo det händer att jag fuskar, vem hade kunnat tro det?? Idag har jag träningsvärk.
På kvällen kom familjen F-D på käk. Grillad lammkotlett, coleslaw och god sallad. Och bär med grädde till efterrätt. Sen dukade vi fram spelplanen. När & Fjärran föll valet på. Mycket skratt blev det, fullkomligt älskar sällskapsspel. Himla kul kväll!
Och idag är det Annandag Påsk. Vi har haft en slappedag med lång frukost framför Nyhetsmorgon. Snöflingorna dalar utanför fönstret. Tur att jag fortfarande har vinterdäck på bilen, ibland lönar det sig att vara seg!
Stackars påskliljorna!


Morsning!

fredag 6 april 2012

En lång fredag

Vi var som sagt på bio igår! Tycker det känns så lyxigt på nåt sätt att gå på bio. Go känsla! Filmen var The Hunger Games. Spännande och rätt kul film. Den varade i 2,5 timmar, men det kändes verkligen inte så länge. Och det gick bra att vara utan godis och popcorn! Cashewnötter, smoothie och varsin härlig vattenflaska haha. Klapp på axeln till oss.
Idag är det Långfredag och jag ska iväg och jobba hela kvällen.
Imorrn blir det också jobb och på kvällen ska vi på påskmiddag hos A:s syster och hennes familj. Utan att äta påskgodis? Hur tänkte vi här?
Morsning!

torsdag 5 april 2012

En skär torsdag

Jag är ledig och ska åka in och handla påfyllning till kylskåpet. Kommer nog troligen inte vara ensam i affären!
Vågen visade idag minus mot i måndags. Jag vet att man inte ska hålla på och väga sig hela tiden eftersom det kan skifta mycket från dag till dag. Men jag kan bara inte låta bli! Vi har varit duktiga i 3 dagar, det måste vara nytt rekord. Men det gäller att planera noga, oftast är det väl där det fallerar. Keep up the good work!
Igår kväll var jag dessutom iväg och tränade. Favoriten Dans Fuego blev det. Grymt jobbigt och svettigt.
Ikväll blir det en betydligt lugnare aktivitet. Bio! Utan popcorn. Fast med en smoothie.
Det senaste biobesöket var för ett år sen. "Hur många lingon finns det i världen" såg vi då. Väldigt fin film. Den här gången ska vi se "The Hunger Games". Hoppas den är sevärd och inte ett sömnpiller. Det var nog tur vi valde den tidiga föreställningen, eftersom jag kommit upp i "ge-mig-en-skön-fåtölj-på-kvällen-och-jag-somnar"-åldern.

Igår fick vi finbesök på ängen utanför


Önskar alla en fin Påsk!
Morsning!

tisdag 3 april 2012

Grattis pappa!

Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar våran pappa idag!
Japp, idag fyller han år. Mannen, som även går under namnet Daddy Cool.

Du får riktiga blommor och blader en annan dag, tills dess får du en bild på en vacker pion


Hipp hipp hurra!! Ha en trevlig dag!
Morsning!

måndag 2 april 2012

Aprilväder och ny kost


Igår åskade det. Idag vaknade jag upp till ett snölandskap. Förra veckan såg jag vitsippor och solen värmde.
Det måste vara det som kallas aprilväder.
Jag har faktiskt inte gett upp vinterjackan än, trots att det nästan har varit sommargrader. Typiskt mig.
Men jag tänker på barnvisan, där mor säger att än får ni gå med strumpor och skor och att det än är vinter kvar. Mor brukar ju ha rätt (fråga min pappa!!) hihihi.
Nu ska A och jag bli smala. Eller smalARE rättare sagt. Eeeh hur många måndagar har jag inte sagt detta? Fast hoppas det blir lättare om man är två.
Vi ska prova (observera att jag skrev prova) att dra ner på kolhydraterna. Detta innebär bl a att vanlig hederlig vispgrädde är jättetillåtet. Kan nästan tro att det är jag som uppfunnit denna diet eller vad det kallas. Livsstil kallas det säkert.
Inget godis, inga chips (tänk att vi ska sitta och dippa morötter på helgerna), ingen läsk och kakor (fast det äter vi knappt), väldigt lite potatis, ris och pasta. In med sallad och grönsaker!! Jihaa.
Ja, och så får vi väl röra på oss mer, för det har vi slarvat med på sistone. Fast idag känner jag mig förkyld och mosig i huvet (tänk att bortförklaringarna börjar redan första dagen) så idag blir det lugna aktiviteter. Jag ska börja med att åka in och handla nya fräscha livsmedel.
Morsning!

söndag 1 april 2012

Dancing queens and kings

..."April, när du nu till sist slår ut ditt blonda hår".... tra la la. Vinnaren i Melodifestivalen år 1961. Googlade texten för skojs skull. Här kommer ett smakprov:
..."alla pojkar gläds att yllestrumpan, av stumpan nu byts mot ljus nylon"... Hihi, underbart.
Första april, ja. Får väl se om man blir lurad idag. Jag kommer att vara beredd isåfall haha.
Igår var det 70-årsparty (30+40) hela kvällen lång minsann. Och jag är nästan pigg som en mört idag. Fast jag la mig klockan 3 så vaknade jag halv 8. Och kunde inte somna om, lika bra att traska upp då. Känner mig dock lite halvsnuvig och skum i halsen, hoppas det inte blir värre än så här.
Trevliga människor, mat, tårta och dans till livemusik gjorde festen riktigt lyckad. Och vad gäller mina extremt höga skor, så såg det ut som om jag gick med träben. De kommer nog att få pryda nån hylla istället för mina fötter.
Genomförde dock någon slags foxtrotdans (alltså med klackarna på) med A:s morbror. När han bjöd upp frågade han om jag brukar dansa med eller utan dubbelsteg. Eeeh, vet inte riktigt...
Han brukade iallafall dansa med dubbelsteg.

Vilka moves!


På vår veckokalender, där vi skriver upp arbetstider och annat, står det idag HYRFILM + PIZZA, som söndagsaktivitet. Lagom jobbigt. Synd bara att videoaffären och pizzerian inte har hemkörning...
Morsning!

PS Dubbdäcken ska vara bytta senast 15 april, jag har googlat.