tisdag 31 januari 2012

Brr

Huga...vad kallt det är. 10 minus!! Vill ju knappt sticka ut näsan. Fast jag är glad att vi inte bor i Sibirien iallafall, där är 49 minus på nåt ställe läste jag.
Har allt lite längtan efter varmare tider. Tänk att: kunna ha dörren öppen utan att frysa ihjäl, påta i trädgårdslandet (som om nu det händer jätteofta), sitta på en filt i gräset på Halmstadtravet och vinna pengar, dricka kaffe i solstolen, grilla, åka på picknick....mmm.
Igår hade jag  b u l t a n d e  huvudvärk. Det började på jobbet, det var en pärs. Jag slutade som tur var redan klockan 14, men sen var jag tvungen att åka och ombesiktiga bilen. Gah.
Åh, där var en urgammal jättesöt farbror med värsta vrålåket som var där samtidigt. Alla besiktningskillarna flockades runt bilen. Den var ju faktiskt fin! Den kommer nog bara ut vid högtidliga tillfällen. Gubben, han var säkert minst miljonär!
Jag vill också ha en högtidsbil. En rosa Volvo Amazon, ja tack.
Hur gick det med min bil då? Den får tyvärr en besiktning till, bromsarna tog ojämnt, så bromsbeläggen måste tydligen bytas. Grr. Ja ja sånt e livet.
Ikväll blir det jobb. Och efter det lite livsmedelsinköp. Får besök av några halmstad-damer till helgen, ska bli trevligt!
Morsning!

lördag 28 januari 2012

Dagens städtips :)


Jag tycker den är så fin, blomman jag köpte på Blomsterlandet i veckan! Fönsterviva heter den och det stod att den var lättskött, bara man vattnar den ordentligt. Jag har en förmåga att glömma det, men ska försöka ta hand om denna. Igår kväll trodde jag dock att det redan var bye-bye, men den fick en slurk vatten och se så fin den är idag!
Nu på morgonen städade jag lite bland gammalt "plock" och hittade två små häften med städ- och tvätt-tips, som jag sparat från nån tidning för massa år sen. Vem sparar på sånt? Jo, jag. Ekorren. 
Här kommer dagens tips: För att få fin mikrovågsugn, ställ in en skål med vatten med skivad citron och kör i 30 sekunder. Sen är det lätt att torka ur och citronen sprider en härlig doft. Hihi, varsågoda.
Morsning!

torsdag 26 januari 2012

Gardiner och ett besök på Babbel

Idag har jag varit ledig, så efter min lunchträning tog A och jag en tur in till stan. Jysk sålde gardinstänger för halva priset, det blev 2 st. På Åhléns köpte vi en matta till köket, fint blev det! Och så hade jag sett gardiner på Hemtex hemsida, 79 kr på extrapris. Väl i kassan så fick jag betala 149 kr. Hmm... Vilka var det som kostade 79 kr? undrade jag. Det var endast mönstrade, enligt expediten. Och jag betalade snällt 149 kr, fast jag hade på känn att det var fel. Jag var ju inte helt säker. Men nu när jag kollade hemsidan så skulle det vara 79 kr. Artikelnumret är exakt samma.. Är man en gnällkärring om man åker in och säger det? Nej, 70 kr är lite för mycket att bjuda på, väl?
Vi avslutade stadsbesöket med spontanmiddag på restaurang Babbel i Borås. Mmm, kycklingspett med klyftpotatis och tomat o mozzarellasallad.Vardagslyx!

Väldigt dålig mobilbild, men här är maten iallafall! Och varför hamnade bilden på sniskan? I datorn var den åt rätt håll. Ni får lägga huvet på sne.

Kvällen har vi ägnat åt att sätta upp gardinstänger, stryka gardiner och sätta upp dem. Mycket fint blev det!
Nu är det läggdags!
Morsning!

onsdag 25 januari 2012

Den stickade filten

I mars förra året köpte jag garn och beskrivning på en filt jag tänkte sticka och ge som present till min systers bebis, när hon föddes. Det jag inte tänkte på när jag köpte det, var att en filt är ju ganska lång (hur kan man missa det??), i detta fallet 80 cm (plus att den är 64 cm bred).
Ellen föddes i juli och då var ju filten naturligtvis inte klar. Nej, men då får hon den i julklapp istället, tänkte jag!! Suck, den var ju knappast klar till jul heller...(inte julen 2011 iallafall)
Så nu tänker jag sätta mig i soffan och sticka, det är ju faktiskt bara 12 cm kvar, det ska väl gå på ett kick, eller?
Lunchen äter vi idag hos A:s föräldrar och i eftermiddag ska min bil få ett nytt bromsok (vad är det?), sen är den klar för ombesiktning. Och ikväll blir det dans fuego minsann!!
Nu blir det soffan med en kopp kaffe, nåt bra på tv, två stickor och massa vitt garn.
Morsning!

måndag 23 januari 2012

Snöpromenad

Idag var det till att gå upp tidigt för att hjälpa A med bilen till verkstad för service. Gääsp.
Nu är det lunchdags och det blir en favorit: Broccolisoppa. Fast denna gången ska jag mixa den och lägga i massa korvslantar.
Att pulsa genom djup snö, det är riktigt jobbigt, puh. Vi tog nämligen en skogspromenad igår och, ja, det var ju inte plogat precis :). Kameran fick följa med.

Hej sötnos!

Här har en hare hoppat fram

Tjockt snötäcke

Bäck som ger hopp om vår

 A och Olga

Det kom ett gäng damer till häst

Vilket fantastiskt väder!

Till min stora glädje hade någon avbokat sin plats på dans fuegon igår, så att jag fick plats!
Kom förresten på att idag är det hela 15 år sen jag gjorde min uppkörning och fick mitt körkort. Vilken lycka det var! Jag var så nervös så fötterna skakade :).
Morsning!

söndag 22 januari 2012

Systers kalas

Igår körde vi till Halmstad i ymnigt snöfall för att fira syster som fyllt 32. Vi valde "Ullaredsvägen" och min mage var inställd på att äta wienerschnitzel i Älvsereds köpcentra. Men NEJ, hela affären var tom och stängd! Trist, de hade så mycket fina kläder, gardiner och annat (god mat t ex). Jag som tänkte köpa nån liten klänning till Ellen där. Men jag lovar att du ska få nåt annat, Ellen :).
Så vi fick helt enkelt ställa om magen och äta kebabtallrik på Stantons i Ullared istället! Den är väldigt god och portionen är stor!
Det tog ganska lång tid att köra, på E6:an gick trafiken i 60 km/h. Men, som alltid, oavsett väglag, finns det folk som måste köra fortare än alla andra, samt, innan de argt kör om, gärna ligga bakom och nosa på bagageluckan. Men vi kom fram hela och rena!

Snöig E6:a


 Tallrikarna väntar på landgångarna, fint dukat som alltid!


Det bjöds även på goda bakelser...


....och hembakta kakor


Mor o dotter


Väldigt mysig dag och vi kom även till skott och bokade vår londonresa! Så snart flyger mor, far, bror och jag till England, ska bli väldigt kul! Känner redan pirret i magen.
Morsning!

lördag 21 januari 2012

Tåårt-time

Idag bär det av till syrrans födelsedagskalas (eller föllsedaaskalas som vi säger på vår dialekt). Ska bli mysigt och träffa hela familjen! Tååårta, here we come!
I torsdags blev jag väckt av telefonen. Det var en kille från Relacom som skulle laga vårt bredbandsstrul. Haha gött att de ringer endast en timme innan de dyker upp. Jaja, jag skulle ju upp iallafall. Och det var ju tur att jag inte skulle jobba förrän till kvällen. Det visade sig vara nån kabel eller ledning nere vid vägen som var vajsing på. Kanske gått sönder i all blåst som varit? Så nu funkar det! Känner mig som en hel människa igen. Haha.
Igår jobbade jag 9-19, det tar på krafterna :). Jag köpte en spann Lindahls tzatziki (nu ska vi ju inte tro att detta var det enda jag köpte, eehrm vi hade ett väldigt fint självscanningserbjudande på Vienettaglass, endast 5 kr) och kom hem till färdiglagad mat. Älgfärsbiffar, klyftpotatis och tzatziki satt fint till På spåret. Där för övrigt vårt sofflag lyckades skrapa ihop 13 poäng.
För övrigt vill jag bara tillägga att jag har träningsvärk.Efter torsdagens jympa.

Och så här ser det ut hos oss idag. Frostiga träd. Vackert.


Morsning!

tisdag 17 januari 2012

Yummie!


Hur gott ser inte det här ut? Doftar underbart. Jag har ätit så mycket bulldeg så magen är helt uppsvälld haha. Jag äter alltid av deg och smet när jag bakar. Kladdkakssmet är nog den bästa. Det kan jag rekommendera om ni nu inte har smakat :).
Men jag har faktiskt ätit 2 färdiga bullar också. Med mjölk till. Nästan oslagbart.
Det blev ingen träning på Friskis o Svettis ikväll. Men jag följde iallafall med A på terrängpromenad i skogen i mörker och dimma. Med pannlampa!
Nu puttrar ärtsoppan på spisen, det ska bli riktigt gott! Och sen blir det la en stund i soffan med tv och en kopp kaffe.
Morsning!

Kanelbullsbak

Jag har precis ätit en fantastisk omelett med skinka, tomat och fetaost till frukost. Så gott och så mättande.
Idag är jag ledig och ska baka en omgång kanelbullar tänkte jag. Jag tycker alltid det tar längre tid än man tänker att det ska. För en gångs skull har jag iallafall kommit ihåg att ta fram smöret så det är lagom mjukt att bre på när det är dags. Heja mig!
Har även lagt gula ärter i blöt och tagit fram fläsk så efter träningen ikväll vankas det hemmagjord ärtsoppa.
Morsning!

måndag 16 januari 2012

Vårkänslor

Aah, igår morse när jag gick ut till bilen, kändes det nästan (alltså bara nästan) som vår i luften. Visst var det kallt, men fåglarna kvittrade! Jag gillar ju snö, men ska den bara regna bort kan det lika gärna kvitta, och låta det bli vår istället. Tänk vitsippor, tussilago, knoppar på träden, inga nariga händer. Lovely!
Nu är iallafall granen äntligen ute. Skönt. Undrar hur långt fram i tiden man ska hitta barr den här gången. Brukar hitta på de mest konstiga ställen :). Nu ska jag bara pallra mig till Blomsterlandet och köpa nya fina blommor och nya krukor till samlingen. Och hitta fina gardiner. Jag har fullkomligt snöat in på att kolla inredningsbloggar och butiker på nätet. Och inredningstidningar är mysigt att bläddra i. Får se vad jag kan hitta på till vårt hem.
På lördag blir det 32-årskalas hos syrran (gamling!), så nu ska jag försöka komma på nån present. Plus försenad 6-månaderspresent till Ellen.
Vad blir dagens rätt då? Hmm ingen aning, dåligt med fantasin.
Morsning!

fredag 13 januari 2012

Möbeltitt o Café Viskan

Granen är kvar hihi. Konstigt.
Istället för att bära ut den igår åkte vi på en möbeltitt-tur till Mio och EM. Nya möbler luktar så gott!
Och på kvällen åkte jag in till stan och åt lite gott med 5 tjejer på Café Viskan. En ceasarsallad blev det. En god sådan. Till efterrätt en struva. Gissa om jag blev förvånad när servitören erbjöd vispad grädde till den. Syns det på mig att jag älskar grädde??
Och nu kan vi äntligen tvätta igen. Tvättmaskinen har vägrat att pumpa ut vattnet (pga av en krita från A:s arbetsbyxor upptäckte vi) + att vi möblerat om och igår kom gubben som skulle koppla in allt. Gött.
Nu vankas köttfärslimpa och sen jobb.
Fredagen den 13:e idag, förresten, borde egentligen köpa en lott!
Morsning!

Den duktiga granen :)



torsdag 12 januari 2012

Äntligen en träningsform som är kul!

Igår var jag på dans fuego igen. Alltså, det är så kul! Jag som inte gillar träning så mycket längtar nästan dit. Igår var första gången på det nya programmet. Det var mycket höftrull kan jag lova :). Tycker det kan va lite svårt att släppa loss helt och hållet, man känner sig lite som Baby`s syster i Dirty dancing. Alltså  s t e l . Men såå kul. Jag får väl öva lite hemma haha.
Måste tipsa om lite god mat som jag gjorde häromdagen:
Bryn gul lök, häll i 1 liter vatten och 2 buljongtärningar och lite salt o peppar och låt koka upp. Lägg i tärnad kycklingfilé, paprika, paprikapulver och curry och låt det koka till kycklingen är klar. Red med mjöl och blanda i creme fraiche. Servera med ris. Underbart gott!


Tack Anna för detta recept, gjorde en liten variant på kryddstarka grytan! :)
Idag ska granen kastas (bäras) ut. Lite sorgligt, den har varit duktig och inte barrat. Så det känns lite taskigt. Men resten av julsakerna är borta, så det e la dags. Köpte förresten en bukett rosa tulpaner igår, som ersättning. Snart har jag nog glömt granen :).
Nu ska vi åka till Mio möbler och kolla läget!
Morsning!

tisdag 10 januari 2012

Dags att gå till frisören

Jag måste ta tag i att beställa klipptid!
Har inte klippt mig sen i juli så det börjar bli hög tid. Tycker det ofta blir så att man drar ut på det när man har långt hår och oftast uppsatt i en tofs. Jag gillar ju att locka och mixtra med håret (om man hinner) och ett långt hollywoodsvall med stora lockar är väl drömmen. Men har man spikrakt hår så får man ju isåfall gå upp mitt i natten för att fixa så det är klart på morgonen haha. Nah, inte min grej. Jag är mer wash and go på morgonen.
Vi får se hur mycket jag vågar klippa, just nu är jag taggad för att ta en bra bit (nu når det ner på halva ryggen). Och hellugg är jag också inne på. Fast jag har besvärliga virvlar så jag får nog jobba hårt för att den ska bli bra. Får väl fråga frisören vad hon tycker.
Morsning!

Nu är vår gulliga snöplog här o gör vägen fin! :)


måndag 9 januari 2012

Min Årskrönika 2011 i bilder

Har tittat igenom mina bilder i datorn och här kommer min tillbakablick på 2011 :).
Det var inte helt lätt att välja, men kul!

Jag började året med att åka lite utför i Isaberg tillsammans med syskon o svåger, Nyårsdagen

Våren och vitsipporna kom

Vi fick en ny grannfamilj

Min födelsedag i maj

Den här flerbarnsfamiljen flyttade in i vår lilla damm i juni





Trädgården i juli  


13 juli - Årets händelse var att min systerdotter Ellen kom till världen



Semestern tillbringade vi i Skåne, här Torekov  

En weekend i Göteborg blev det också

I augusti var det Tall Ships Races (kanoterna ingick ej hihi) i Halmstad

I september var vi på bröllop, bjuder på en crazy bild

Vi firade Morfars 90-årsdag på Hishults mysiga gästis

Ellens dop 23 oktober
 
Julpyssel hemma hos syster




Så kom snön igen!

Julafton hos mor och far. Vi hade den sötaste tomten!


Ett år går väldigt fort!
Morsning!

söndag 8 januari 2012

Äääntligen...

... har vi internet igen! Det är inte lagat än, men under tiden har vi fått ett mobilt bredband. Så nu kan man sitta var som helst och surfa, jihoo haha. Vad gjorde folk förr, när det inte fanns datorer och internet? Näe, helt obegripligt.
Jo, man kan ju faktiskt spela sällskapsspel. Det gjorde vi i fredags kväll, med Hanna och Mikael. "När och fjärran" blev det och tjejlaget vann. Trevlig kväll och lyckad spenat- och baconpaj.
Igår var min kära mor och far här och hälsade på. Så roligt! Det blev en tur till stan, middag på Jensens Böfhus och så lite Knalleland på det. Äntligen fick jag använt mitt tillgodokvitto på Eko, som bara har legat i börsen i ett år, alldeles blekt o skrynkligt. Det blev två spel, Monopol (som väl faktiskt bör finnas i varje hem) och ett frågespel Qube. Och så hade mitt paket med julklappsbyteskläder från MQ kommit, så det hämtade vi också. Rosa tunika och beige kofta/cardigan.

Den rosa tunikan, fiin :)


Efterrätt på Jensens. Verkar som om de visste att jag brukar säga:
"Det man har under grädden ska inte synas" :)


Idag ska min bil lagas. Den gick liksom inte igenom besiktningen. Besiktningsgubben hade noll humor. Vindrutetorkaren var lite, lite trasig. Då hjälpte det minsann inte att det låg två nyinköpta i sin förpackning i baksätet. Nä, där gör de ju ingen nytta, men han kunde väl ha skrattat liiite iallafall.
Härligt att kunna blogga igen!! Första inlägget 2012.
Morsning!