fredag 30 mars 2012

Partyskorna är här

Hur i hela friden ska jag kunna ta mig fram i dessa skor? Jag bara undrar. Jag som knappt kan gå i träskor utan att välta.


Det här var första gången jag beställde ett par skor på nätet. Kan ju säga att klacken såg inte så hög ut på bilden, som den var i verkligheten... Visst är jag läskunnig, det stod ju faktiskt att den var 14 cm, men det tänkte väl inte jag så mycket på just då!
Jag har även investerat i ett par såna där gelekuddar (eller "Glada sulor" som det stod på förpackningen) som man kan lägga i skorna. Det är en hel vetenskap med högklackat.
Ja ja, är det fest så är det. Men jag kan ju säga en sak, ballerinaskorna kommer att finnas tillgängliga. Och åka på ganska snabbt. Men då har jag iallafall varit riktigt ärtig (haha!) en liten stund iallafall (typ när vi sitter och äter)!
Nu är jag kaffesugen.
Morsning!

onsdag 28 mars 2012

30-årsdagen

Idag var det A:s stora dag. Nämligen 30-årsdagen. Och jag gick upp och fixade levande ljus och frukost på sängen. Så romantiskt det var!
Eller, nä....vänta nu. Nä, så var det inte alls. Han fick två verser av "Ja må han leva". Det var allt jag orkade med klockan 05.45. Jag sjöng nästan stämsång med mig själv.
Presenten hade jag hängt upp på ytterdörren så han inte skulle missa den. Och för att jag skulle slippa stiga upp och överlämna den. Han visste redan vad han skulle få, eftersom han önskat sig den. Det är något som kallas för hundförarväst (världens tråkigaste present enligt mig, men han ville ju så gärna ha den), som han ska ha när han jagar. Alla hans jaktpresenter har gjort så att jag nu har kundnummer hos alla möjliga friluftsbutiker på nätet. Kul, kul, cykelhjul. Jag som är en indoor-girl liksom.
Men jag ville ju ha någon överraskning med. Så jag bokade en helg i Göteborg i maj, med hotell och middag på Sjömagasinet och Mannerströms Kometen, samt en sväng på Liseberg. Och skrev massa lappar om detta och spred ut i huset så han fick leta. Oj, vad jag är pysslig ibland (och så himla romantisk eeh hehe). Det blev iallafall en mycket uppskattad present.
Men det tar inte slut där, det kommer ytterligare en ... på lördag.
Jag fjäskar järnet, eftersom jag har berättat för honom att han ska köpa en mobiltelefon till mig när jag fyller år ... hehehe.
Nu ikväll har vi varit hos A:s bror och ätit. Eftersom brodern faktiskt fyller 40 år, just exakt idag också.
På lördag blir det riktiga partyt. 70-årsfest.
Morsning!

måndag 26 mars 2012

Åttiotalet och våfflor

Ååh, det handlar om åttiotalet på Efter Tio med Malou. När kommer egentligen de härliga frisyrerna tillbaka? Tuperat, sprejat, spretigt, permanentat á la Tommy Nilsson. Själv var man inte lastgammal då, så särskilt stort hår hade jag inte. Men stora glasögon hade jag minsann iallafall! Och axelvaddar. Hihi.
Nu går jag här hemma och väntar på att en sotare ska komma och hälsa på. Ja, inte på fika, alltså, utan han ska feja i skorstenen.
Igår firade vi självklart Våffeldagen. Vi valde att göra det med våfflor faktiskt! Gjorda på pulver. Det är ju precis lika lätt att göra en egen smet egentligen! Men måste säga att de här blev fantastiskt goda. Kejsarvåfflor var det. Kände mig som en kejsare efteråt.
På onsdag blir A hela 30 år. Så nu ska jag beställa en (eller två, eller tre) present(er) tänkte jag.
Morsning!

fredag 23 mars 2012

En försmak av sommaren

Vilken underbar känsla, att kunna gå ut på morgonen och inte frysa, fast man inte har nån jacka på sig. Det hände faktiskt mig idag! Blå himmel och solsken.
Ibland är det ett väldigt tjat om vädret här i bloggen. Men jag tycker faktiskt att varje årstid har sin charm. Hade varit rätt trist och alltid ha samma, då har man ju inget att längta till.
Gårdagens besök på Knalleland resulterade i följande:
Ett par beige leggings, inte tillräckligt spännande för att visa upp på bild.

Och den här söta toppen från H&M, precis min stil. Den kommer användas flitigt i sommar.


Igår kväll kånkade A ut grillen för första gången i år. Det blev fläskkarré, champinjoner och gräddstuvad spetskål. En försmak av sommaren.
Morsning!

torsdag 22 mars 2012

Håret blir lite mörkare idag

Sitter med mörkbrun toning i håret och väntar på att det ska sköljas ur. Hoppas det blir bra! Är alltid läskigt tycker jag. Annars får jag åka akut till frisören :).
Fördriver verkningstiden med att, förutom skriva ett blogginlägg, titta på youtube-snuttar av en av mina favoritserier, nämligen Rederiet. Undrar när det kommer en samlingsbox av den? Då står jag först i kön!
I eftermiddag blir det ett besök på Knalleland med Hanna o hennes barn. Trevligt! Skor och byxor ska det letas efter.
Nej, nu är det snart dags att skölja håret!
Morsning!

onsdag 21 mars 2012

Jag har allt hittat några vårtecken


Helt fantastiskt väder här idag! Jag vill göra ett riktigt vårtjut à la Ronja Rövardotter! Äkta vårtecken.
Fönsterna kan vara öppna utan att man fryser. Äkta vårtecken.
Katten ylar och har vårkänslor. JOBBIGT vårtecken. Hur knäppa är kattkillarna egentligen som faller för dessa vrål???
Lunchen kommer att ätas utomhus. Grande vårtecken.

A har planterat ett plommonträd. Trädgårdsarbete är ett säkert vårtecken.


När vi var ute och gick häromdagen såg vi en tussilago. Endast EN, men dock ett stort vårtecken.
A spolar rent plattorna med högtryckstvätten. Grande vårtecken.
Jag har städat halva hemmet idag (nu dags för andra halvan). Dock osäker på om detta verkligen är ett vårtecken. Känns ju som att man gör det året om. Men, om vi klämmer in ordet "vår" framför ordet "städning", så blir det också ett giltigt tecken.
Morsning!

tisdag 20 mars 2012

LONDON in my heart del 4

Måndag och sista dagen i London.... suck. Kan man bli kär i en stad? Ja, jag tror nog det. Redan vid första ögonkastet var jag fast.
Och vi har haft så fantastiskt roligt. Och skrattat har vi gjort, hur mycket som helst. Tack min härliga familj!
Det kommer bli många fler besök i London, det garanterar jag. Längtar redan.
Den här dagen tog vi en promenad (har nog aldrig gått så mycket som den här helgen) in till stan. Jag ville in i lågprisaffären Primark. Två tröjor och två linnen för 100 kr, kan man inte klaga på, billigare än Gekås :). Lunch på McDonalds, sen tillbaka och hämta väskorna på hotellet och bege sig till Heathrow.

En sån där mysig trädgård/bakgård som Julia Roberts o Hugh Grant klättrar in i, i filmen Notting Hill :)


Paddington Station


I säkerhetskontrollen på flygplatsen pep det ju givetvis om mig, så jag fick ta av skorna och ställa mig i en bur med händerna ovanför huvet. Syrran sa att det nog var en sån där nakenscanner. Hehe. Tur jag inte visste det då. Men kroppen var OK, stod det på skärmen. Härligt att nån tycker det :). Och dessutom visar det så tydligt.

Vi hade gott om tid att gå runt i affärerna. 
 Det resulterade i ett par färgglada brallor och ett par förtjusande ballerinaskor. Allt från Zara.


 Bye, bye London, snart lyfter vi!


 Den fantastiska solen sedd från ovan


Efter detta första besök så älskar jag London. London in my heart.
Morsning!

måndag 19 mars 2012

LONDON in my heart del 3

Så blev det söndag i London också. En underbar sådan. Mamma, pappa och jag började dagen med en fin och lång promenad, som började i Hyde Park och övergick i Kensington Gardens. Så roligt det är att äntligen fått se alla platser man bara hört talas om innan.
Det var riktigt fint vårväder med solsken och 15 (eller var det t o m 16?) grader varmt. Och så rofyllt, ingen hemsk stress! I detta vackra väder hade många människor lockats ut.

Ett cyklande par med hund i Hyde Park (här måste dock solen varit bakom ett moln)


Vacker rabatt i Kensington Gardens


Take away - tea in the park!


En trana som hittat hit



Två gröna minipapegojor som troligen rymt från sitt hem


Vi gick vidare till stadsdelen Bayswater, väldigt mysigt!


Vi tog tunnelbanan till Baker Street. Madame Tussauds skulle vi besökt här, men tyvärr var det alldeles för dyrt i vårt tycke. Istället blev det lite shopping, den här söta sockerburken, helt i min smak.


Tunnelbanan vidare till S:t Pauls Cathedral, den var mäktig


Sen var vi trötta! Blev  l i t e  shopping till, mamma köpte kläder till Ellen och jag köpte en hatt till A. Och sen tuben till hotellet.
Ljuvlig söndag!
Fortsättning följer...
Morsning!

lördag 17 mars 2012

LONDON in my heart del 2

Jag är ju en flicka med  v ä l d i g  beslutsångest vad det än gäller. Nu har jag ytterligare en gång beslutat mig för att ändra namn på bloggen. Den här gången blir det kort och gott Lovely (bara för att det är ett sånt fint ord, ljuvligt/härligt betyder det väl?) & Crazy (jo, men tokig betyder det). Härlig blandning. Jag har ju blivit så himla international nu, yeah.
Okej, nu kör vi lite mera London.
På lördagen fyllde morsan år. Det höll vi nästan på att glömma bort, fast det från början var anledningen till att vi åkte iväg. Vi började dagen med att vara riktigt kulturella och gå på Naturhistoriska muséet. Eeeh...endast 45 minuters kö för att komma in! Med på muséet var även brorsans engelska flickvän, som kommit ner till London från Rotherham. Nice girl.

Pampig byggnad



Ville gärna ta med en dinosauriebebis hem :)


Vi promenerade in till stan, vilka mysiga hus!


Vi åt lunch på den här mysiga puben


Ett besök på Harrods är ju ett måste, även om det inte är på min prisnivå. Ville dock gärna ha en påse med texten Harrods på, så jag köpte två små jättefina kakburkar för eeeh...100 spänn.


Big Ben var fin!


Bror ville roa sig med flickvännen istället, så vi gamlingar fick klara oss själva resten av dagen.
Fantomen På Operan var tyvärr slutsåld denna kväll, men vi fick iallafall se den enormt vackra teaterbyggnaden, Her Majestys Theatre. Peter Jöback ska spela Fantomen där fram till september, vilken arbetsplats!


Piccadilly Circus by night


På hemvägen blev det en kopp kaffe på ett kvällsöppet café och sen var det läggdags. Vilken härlig födelsedag för min lilla mamma!
Fortsättning följer... en annan dag.
Nu är det dags för Bröllopsfotografen på TV4 (och några chips)!
Morsning!

torsdag 15 mars 2012

LONDON in my heart!

Vi hade bestämt sedan länge att vi skulle åka till London när mamma fyllde jämnt och så blev det också. Mor, Far o Bror o Jag.
I onsdags packade jag min stora väska, följde noggrannt min packlista. Jag måste till och med skriva upp exakt vilka kläder jag ska ha med mig annars blir det kaos i mitt huvud. "Vad har jag packat ner? Passar kläderna ihop? Tänk om jag fryser? Blir det regn?"
Och sen bar det iväg ner till Halmstad, där jag gjorde en - hör och häpna - utrensning i packningen. Jag kom liksom fram till, att om jag hade så tung packning skulle jag ju inte kunna köpa nåt i England, det hade ju varit lite knäppt.
03.30, gäsp, fredag morgon styrde vi kosan mot Kastrup. Flyget gick 07.45. Väl framme på Heathrow så åkte vi vidare med tåg till Paddington, och hotell Castleton.
På fredagen tog vi en lång promenad i centrala London.

Obligatorisk bild på röda telefonkiosker och dubbeldäckare, vid Marble Arch 

Regent Street


Påskliljor i vackra St. James Park


Buckingham Palace hanns också med


Människor till häst har en egen "övergångsställsknapp" , som sitter högt upp

Vi gick genom Hyde Park på väg tillbaka till hotellet


Kvällen tillbringades på en pub tvärs över gatan, där vi åt fish and chips. Tyvärr ingen bild på detta, för vi såg alldeles för knasiga ut :). Det var allt för idag, fortsättning följer...
Morsning!

onsdag 14 mars 2012

Vårväder

Idag har vi haft besök av två pappalediga kompisar till A, så idag får det bli ett kortkort inlägg. Ska nämligen snart iväg till jobbet och måste få lite i magen innan dess. Kanske till och med kan sitta ute, för det är riktigt vårväder!
Fredag till måndag har spenderats i underbara London. Imorgon skriver jag mer! Och det blir massa bilder!
Morsning!

torsdag 8 mars 2012

Att köra i en hamburgerdrive-in...

...i en bil utan elektriska fönsterhissar, det är ju ett jobbigt problem. Igår råkade jag ut för detta elände 2 gånger. Först på lunchen. Burger King ligger så lämpligt belägen jämte jobbet och jag var SÅ hungrig när jag slutade jobba, att jag aldrig hade orkat de 10 minuterna hem. Jag fick dock köra åt sidan och vänta lite på maten (så jag kunde lika gärna åkt hem och ätit nåt nyttigt). Och då kom de och lämnade maten på passagerarsidan! Gah!! Jag fick helt enkelt öppna dörren. Lägga sig över sätet och veva ner fönstret var ju helt uteslutet.
På väg till Halmstad senare på kvällen var jag lika hungrig igen. Och var bara tvungen att köra drive-in igen. Den här gången på McDonalds. Ombyte förnöjer. Där fick jag också köra åt sidan och vänta. Och eftersom det är så jädra kallt så får man ju veva upp medan man väntar. Usch vad jobbigt för armen. Nästa bil ska inte ha nån vev.
Fast det är ju inte alltid så elegant med elektroniken. Om man gör som en som jag känner (svågern, hej M!). Kör fram till luckan och väntar med att hissa ner fönstret tills man är ända framme. Sen så trycker man på fel knapp så att fönstret som hissas ner är det som sitter på bakdörren.... Komiskt.
Morsning!

tisdag 6 mars 2012

måndag 5 mars 2012

Äntligen ska jag klippa mig!

Ledig idag, så gött! Igår skulle jag egentligen också varit ledig, men hoppade in extra.
Kört några maskiner tvätt idag och ikväll ska jag börja skriva packningslista och stryka kläder.
Men först ska jag, hör och häpna, iväg och äntligen klippa mig. Ska bli så skönt, det var ett tag sen sist. Det känns väldigt slitet, nästan pinsamt att visa det för frisören. Undrar hur mycket jag ska klippa? Vi får se. Och lugg som jag har funderat på, njaaej, det vågar jag nog inte.
Pratade med Hanna nyss och det visade sig att hennes lille son har klipptiden precis efter mig, lite lustigt.
Sen får det nog bli en liten sväng i stan!
Morsning!

söndag 4 mars 2012

Ullared!

Sitter nu och äter en tallrik fil och väntar på att Vasaloppet ska dra igång. Nio långa mil, usch. Förra året åkte A, det var duktigt. Varför gör han inte det i år? Rätt svar: Jo, det var redan fullt när han skulle anmäla sig. Hmm, varför väntade han så länge, undrar jag?? :)
Igår körde jag till Ullared och mötte mor, far och bror där. Det var ganska mycket folk, men ändå inte kaos. Tänk att det är lika roligt att komma dit varje gång. Alltid fyndar man nåt! Det blev bl a en väska och en plånbok.
På kvällen kollade vi Andra Chansen på TV. Vad jag tycker det är tråkigt att bidragen ska duellera mot varandra. Förstår inte varför faktiskt. Ja ja, jag är inte the melodifestivalboss.
Morsning!

fredag 2 mars 2012

Vårväder

Vilket fantastiskt väder det har varit idag! Sol, molnfri himmel och riktig vårkänsla. Vi var ute och gick en riktigt lång promenad. Sen blev jag serverad god kantarelltoast.




Imorrn blir det Ullared!! Tjohoo!!
Morsning!