tisdag 28 februari 2012

London och lite grönsakssoppa

Bilen gick igenom besiktningen igår!! Tjohoo! Äntligen! Och sen var jag och tränade. Också äntligen. (?)
Nu är det inte långt kvar innan mamma, pappa, bror och jag ska möta våren i London. Det ska bli så himla kul. Får se hur det går för oss småstadsbor i en sån stor stad. Längtar! Får nog snart börja planera vad jag ska packa. Brukar annars bli panik i slutändan. Jag har att välja på en miniresväska eller en gigantisk. Tror det blir den gigantiska. Mer min grej.
Dagens rätt: Grönsakssoppa med fläsk
Fräs gul lök och fläsk. Lägg i skivade eller rivna morötter, strimlad purjolök och vitkål. Fyll upp med vatten, buljongtärning och soja. Krydda med, timjan, salt och peppar.
Låter smarrigt! Och nyttigt.Tur det, för A är just nu iväg och köper varsin fastlagsbulle till kaffet.
Morsning!

måndag 27 februari 2012

Besiktning och hamburgare

Ledig idag, skönt efter att ha jobbat helgen.
Idag blir det till att besiktiga bilen för tredje gången, nu får vi hoppas att bromsarna inte tar ojämnt. Den har ju dessutom fått ett nytt skinande blankt avgassystem, eftersom det helt plötsligt gick hål på det gamla och bilen dånade som en riktig raggarbil. Ljuddämpare - det är sånt man blir glad av att shoppa. Fniss.
Sen ska jag nog ta mig iväg för att träna, det var ett tag sen. Det är ju måndag idag och då börjar ju alltid mitt nya liv (och slutar på tisdagen). Jag åt faktiskt inte en enda onyttig sak till Melodifestivalen i lördags! Gjorde istället urnyttig broccolisoppa, en aning knäppt, men gott! Förresten så tyckte jag det var konstigt att Charlotte Perrelli åkte ut. Inte ens andra chansen blev det. Lika konstigt är det att låten jag går och nynnar på emellanåt är Ranelids "Mirakel". Eller nynnar och nynnar, det enda jag kommer ihåg är ...."ett mira-a-a-kel". Haha.
Till lunch idag blir det hamburgare, grillade i quickgrillen. Med sallad och tomat och Friscobröd. Gubben kommer hem från skogshuggeriet och gör mig sällskap.
Morsning!

lördag 25 februari 2012

God morgon 25 februari


Solen skiner och knappt nån snö kvar. Börjar det bli vår mån tro? Det är ju faktiskt snart mars.
Idag blir det jobb och sen Melodifestival!
Morsning!

fredag 24 februari 2012

Nystädat!

Efter några dagar med magtrubbel, migrän och kräkningar och mycket sömn är nu hemmet nystädat (och bloggen är tillbaka från sin sjukledighet).
Nya, fräscha sängkläder är på plats (å vad mysigt att gå och lägga sig ikväll), dammsugaren och tvättmaskinen har fått jobba stenhårt, golven är såpade och toaletterna skrubbade. Härlig känsla när det är gjort! Ut med alla baciller!
Nu ska jag sätta mig i soffan och vila innan kvällsjobb.
Morsning!

söndag 19 februari 2012

Det snöar...

...idag. Skidor på TV.
Och jag blir jättesugen på att åka på skidsemester. Fast egentligen längtar jag nog mest efter att sitta i toppstugan och äta våfflor och dricka kaffe.
Jag är ingen stjärna på att åka utför. Fast jag klarar ju att ta mig ner hyfsat galant, om det är lagom brant vill säga. Då känner jag mig som Ingemar Stenmark. Då är jag snygg. Speciellt i min nya rutiga anorak, som faktiskt är väldigt ungdomlig. Jo, men så är det.
Jag är heller ingen mästare på att åka lift, har varit med om diverse pinsamheter. Inte ens sittliften är helt riskfri för mig. Liftar gör mig skräckslagen. Jag tvingar alltid mitt sällskap (alltså syster, bror o svåger) att säga NU när det är exakt rätt tidpunkt att "stiga av".
Men jag längtar faktiskt till nästa skid/kaffe/våffelsemester, när den nu blir. Det är ju faktiskt supermysigt.
Här kommer lite bilder från vår härliga tripp till Romme Alpin 2010:

Tänk att jag lyckades ta mig ner här (fast det är alltså inte jag med snowboarden på bilden)


Hmm. ..vart ska vi åka nu? Ska vi välja den svåraste, så att tant Linda trasslar in skidorna?

 Grönt är skönt, rött är....öööh...brant

Fumlade upp kameran i liften


Utsikt över Romme

Och, ja, detta inlägg resulterade i att jag nu även är grymt sugen på våfflor.
Morsning!

torsdag 16 februari 2012

Grabbigt?

Det måste vara nåt typiskt grabbigt, eller? Att kalla sina vänner för efternamnet istället för förnamnet alltså. Eller nåt kul smeknamn.
Bland A:s vänner hittar man bl a Olsson och Rydberg och Svensson. Jag skulle liksom aldrig ens tänka på att kalla mina vänner för nåt annat än förnamnet. Och jag vet nog ingen tjej som gör det.
Lustigt det där.
Men rätt kul.

onsdag 15 februari 2012

Filten är k l a r !!

Efter 11 månaders stickande är den äntligen klar. Filten till min systerdotter. Filten som skulle varit klar till hennes födelse 13 juli. Och när den inte var klar då, flyttades datumet fram till julafton. Och när den inte var klar då heller så fick det bli typ obestämt.
Nu blev den iallafall klar igår, på Alla Hjärtans Dag! Jag är nöjd och stolt över vad jag lyckats åstadkomma. Blev inte så tokigt faktiskt!
Och nu kliar det i fingrarna att sätta igång med nåt nytt! Dock inte nåt så stort som en filt.


Jag fick en fin bukett blommor av A igår, jättefina! Tack tack!


Jag köpte inga blommor till A. Tänkte att han var mer sugen på god mat hihi.
Så god mat blev det! Närmare bestämt Madame´s fläskfilé. Mor skrev häromdagen att de hade ätit det och då blev jag så sugen! Väldigt ofta så glömmer jag av att vissa rätter existerar, så tack för tipset! :)
Och som grand finale blev det Pavlova à la Per Morberg. Fast jag gjorde inte egen lemon curd.
Mums fillibabba!
Oj, vad det snöade hela kvällen igår, så nu är det vitt här vill jag lova!
Morsning!

tisdag 14 februari 2012

14 februari - Alla Hjärtans Dag

Vill önska min familj en fin Alla Hjärtans Dag!
Ni är bäst (och knäppast hihi)!
Tycker så mycket om er!

måndag 13 februari 2012

Jag har träningsvärk!

Helgen gick fort, som vanligt. Lördag jobb hela dan och när jag kom hem hade A gjort fläskfilégryta med cornichoner och ölkorv i. Jättegott!
Melodifestivalen var ju ett givet val att titta på. Mina favoriter var David Lindgren och Timoteij. Sonja Aldéns låt var fin, men jag tycker att schlager ska vara en upptempolåt.
Igår var jag ledig, eftersom jag jobbade förra söndagen. Det blev ännu en sats kanelbullar! Jag kan snart receptet utantill.
Och så var jag och tränade. Jympa bräda för första gången. Tänkte att det var som ett vanligt jympapass fast med en bräda. Och jo, det var det ju egentligen, fast tänk att det blir så mycket jobbigare genom att kliva upp på en bräda än att bara vara på golvet. Det var nog det jobbigaste jag varit på! När hon i början av passet berättade att vi först skulle ha uppvärmning och sen "följer ett lååångt styrkepass, ett konditionspass och till sist intervaller", då ville jag bara ta min bräda och springa ut därifrån.
Behöver jag nämna att jag har träningsvärk idag?
Kl 20 igår bänkade vi oss framför nya serien Kontoret med Ove Sundberg från Solsidan. Usch, vilken besvikelse, inte alls roligt. Men man får la ge det en chans till.
Idag vill jag även säga GRATTIS till min systerdotter Ellen som fyller 7 månader!
Morsning!

fredag 10 februari 2012

Hur länge...

...kan en julstjärna vara fin?? Känns skumt att ha en kvar i mitten på februari, men man vill ju inte slänga den så länge den är fin.


Igår tog vi en j ä t t e s n a b b tur till Halmstad, för att ta med lite av mina grejer hit. Innan vi åkte hem fick vi kaffe och lussekatt hos mor. Tack tack!
Väl hemma hade vi idétorka på vilken kvällsmat vi skulle göra. Vi hade behövt en "här är ditt kylskåp" - kock som kan göra mat av konstiga ingredienser (när ska vi lära oss att planera ordentligt??)
Men...till slut kom vi iallafall fram till spagetti carbonara. Vilken succé! Fantastiskt gott. Och snabbt och enkelt!
Vi stekte lök, bacon och svamp (på burk) och blandade ihop det med kokt tagliatelle. Sen gjorde vi en blandning på 2 ägg, 1 dl grädde, riven ost (mycket hihi), salt och svartpeppar, hällde i det och rörde runt. Klart!
Morsning!

onsdag 8 februari 2012

En alldeles vanlig onsdag

Kom precis innanför dörren med rosiga kinder efter den korta promenaden ner till grannens jordkällare, där jag hämtade några potäter. Det vankas nämligen dillstuvad potatis och isterband. Fast till mig blir det inte isterband utan vanlig korv. Dillstuvad potatis har jag aldrig gjort, så det blir till att googla lite. Google är en himlans bra uppfinning! Tur att jag kom ihåg att köpa dill. Känns som en vettig ingrediens.
Nu är det "bara" 4 minusgrader här, men det känns minst lika kallt som när det var 15, skumt. Och snöat lite har det gjort idag.
Och ingen träning blir det idag, fuegon var fullbokad. Det går att boka tidigast 5 dagar innan och jag kommer ofta på det så sent så det är rena turen om det finns platser. Nu har jag iallafall bokat in mig på söndag.
Körde faktiskt min zumbadvd i söndags, men den var inte riktigt rolig tyvärr. Tråkig musik och tråkiga rörelser. Ett bottennapp :).
Det blir en kväll i soffan. Det är jag aldrig främmande för!
Morsning!

måndag 6 februari 2012

Vilken häärlig lördag!

Åh, som jag hade längtat! Och i lördags kom dom. Mina fina fd arbetskamrater från Halmstad. Oj, vad jag saknar dom. Anne, Ann-Kristin, Judy, Malin, Heli o Sloba. Och så Hanna, som jag ju både jobbade med i Halmstad OCH nu i Borås. Vilket härligt gäng! Efter 8 år på samma jobb så är vi väldigt tajta (hittade inget bättre ord, "sammansvetsade" låter ju för jädra trist). Vi hade mycket att prata om, man måste ju få uppdatering om gamla favoritkunder. Det var verkligen en lyckad dag - fantastiskt trevligt! Och att få omge sig av halmstad-dialekt är aldrig fel :).

Jag fick en väldigt fin lykta, som vi kan ha både inne och ute. Tusen tack!


Och i utbyte utfodrade jag dom med diverse onyttigheter.
Här dock tomma tallrikar :)


Chill framåt kvällen


Recept på efterrätten:

Vanilj- och citronmousse med blåbär , 4-6 port.

2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
2 dl creme fraiche
digestivekex
blåbär

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa grädden.

Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, citronskal, citronsaft och creme fraiche. 
Vänd ner äggvitorna och grädden.

Krossa digestivekex och fördela dem i glas.
Häll moussen över kexen och frys minst 4 timmar. 
Ta fram moussen en halvtimme innan servering och toppa med blåbär.


Hoppas dom kommer och hälsar på snart igen!
Morsning!

fredag 3 februari 2012

Ledig fredag

Freeedag!! Och jag är ledig!!
En kopp havremust blev det till frukost, det var längesen jag drack det. Känns himla nyttigt :).
Idag blir det förberedelser inför morgondagens besök av mina arbetskamrater från Halmstad. Alltså handla och städa, stryka duk och duka.
Och i eftermiddag blir det ett puls/baspass på Friskis. Har förresten köpt en träningsdvd med latinodance/zumba så nu kan jag skaka loss framför tv:n. Får se hur ofta det kommer att hända haha. Säkert ofta.

Vädret här idag: 15 minusgrader och sol


Nu ska jag sätta igång!
Morsning!