tisdag 27 september 2011

Ledig!!

Ledig idag! Och vackert väder, härligt!
Har precis tittat på Halv åtta hos mig som denna veckan är i mitt kära Halmstad! Affären de handlade i är min förra arbetsplats, ICA Maxi Flygstaden, som förresten blev utsedd till Årets Butik nyligen.
Sen blir det lite annat pyssel (typ handla o tvätta o göra äppelmust o ev gå på bio ikväll).

Var ute tidigt i morse och tog en bild på soluppgången


söndag 25 september 2011

Ärligt talat....

...om man går upp en söndagmorgon (typ idag) och det ligger en öppen chipspåse från lördagkvällen (typ igår) på köksbänken, visst skulle det kännas allt annat än logiskt att inte äta några till frukost? Ja, jag tänkte väl det, jag är helt normal.
(får väl tillägga att jag åt en omelett också)
Idag ska jag fortsätta utföra ett av mina beroenden, nämligen att titta på 90-talssåpan SKILDA VÄRLDAR. 2:a säsongen landade i brevlådan i fredags. Härligt!
Fler beroenden:
LYPSYL - fullständig panik utbryter om jag har glömt att ha ett med mej
FETAOSTSALLAD - ätes flera gånger i veckan
KUNGEN AV QUEENS - har alla dvd-boxar, 9 säsonger, kan lätt titta på dem hur många gånger som helst och ändå skratta högt varje gång
LAKRISAL - detta underbara godis, en rulle innehåller endast ca 90 kalorier
KAFFE - dricker jag inte på kvällen har jag huvudvärk när jag vaknar
FACEBOOK - i kvällstidningarnas tester om facebookberoende svarar jag alltid ja på alla frågor
Igår kväll lånade jag gubbens telefon och provade på WORDFEUD som alla pratar om, så det kanske också utvecklas till ett beroende. Det kommer att innebära att jag måste köpa ny telefon och det är ju alltid trevligt.
Det är väl tur att det inte är några värre beroenden!

Dimmig söndagmorgon



Nu, mot soffan (skit i städning o annat)!!! Och sen lite jobb.

fredag 23 september 2011

torsdag 22 september 2011

Nygräddat bullberg kryddat med salsa


Nu doftar det gott hemma hos oss!


Var på dans fuego för första gången igår. Såå kul! Idag har jag svansat runt i köket med salsa- och mambosteg mitt i bullbaket. 
Nu blir det köttfärs- och rotfruktssoppa framför Robinson!

tisdag 20 september 2011

Yes I´m a dancer

Aerobic. Jag äger. 
Nä, det gör jag inte. Men jag tror det är min grej liksom. Alltså inte att jag hänger med på alla steg och så (och det ser la inte så grannt ut heller) men det är såå kuul!! Fart och fläkt. Tiden bara flyger iväg. Igår var jag på steg 1 och det gick mycket bättre än förra gången då det råkade bli steg 2. Det här blir BRA.
Fick ett recept på äppelsaft/must av grannen Göran. Så framöver ska det saftas/mustas.

Köpt ny klänning. Från Vila.

söndag 18 september 2011

Festlig helg

Igår var vi på bröllop! Vackert brudpar, vacker sång och mysig kyrka. Som vanligt kom det en tår i ögat. Och så var det ju fest med god mat och dans. Jättetrevligt! Jag måste ha dansat som en tok för mina vader har träningsvärk idag. Alldeles stela. Skorna åkte av rätt så snabbt. Varma fötter i nya skor är ingen bra kombo.
Tro det eller ej, men jag hann faktiskt köpa allt jag skulle ha. 3 timmar innan avfärd till kyrkan var vi klara med inköpen. Skor, sjal, gubbens skjorta och slips. Jag som tänkte att allt var lugnt eftersom jag köpte klänningen (det svåraste) redan för 3 veckor sen. Men det är ju mycket som ska fixas utöver det. Nästa gång ska vi vara ute i god tid....japp. Det kommer kännas konstigt.
I fredags kväll var vi inne i stan och åt på Svenska Krogen i Borås. Wallenbergare med potatispuré valde jag. Väldigt gott! Kaffe Karlsson blev det till "efterrätt", nån slags drink. Sen lite öldrickning på Bishops.
Idag har det inte blivit mycket gjort. Det tar på krafterna att dansa hela natten.
Har dock äntligen kokat äppelmos. Lätt att göra och blev riktigt gott! Vad kan man mer göra av äpplen? Ja, äppelkaka såklart. Men annars. Äppelkräm kanske? Äppelmust?

fredag 16 september 2011

Uppe med tuppen....

.... idag! Eller tuppen såg jag inte till, men A gick upp kl 6 och det gjorde jag med.
Tvättmaskinen är igång. Nyhetsmorgon på tv. Kaffekopp i näven. Har smörjt alla innerdörrar med symaskinsolja så nu gnisslar de inte (undra hur många mänskor som gör det halv 7 på morgonen).
Och 4 lediga dagar framför mej!
Ikväll ska vi ut och äta. Mysigt! (å vad jag gillar ordet mysigt). Äta på restaurang känns lite lyxigt.
Därför måste jag in till stan och köpa nåt i klädväg. Fick passande nog 25 % rabatt från Lindex. Det ska för en gångs skull utnyttjas. Annars brukar jag aldrig hinna använda rabatten innan datumet gått ut.
Och skor till bröllopet har jag fortfarande inte köpt! Rotade genom paren hemma (det låter som om jag har 1000 par och ingen koll alls, så är tyvärr inte fallet) och hittade ett par som jag får ha i absolut nödfall. Väldigt bekväma, men de ser ut som om jag vilken sekund som helst skulle riva av ett steppdansnummer.
Det står alltså shopping på agendan. Och idag ska jag komma ihåg att ta på mej provhyttsvänliga kläder. Alltså inga trånga, utan lätta att få av och på.

      Svarta byxor, svart kofta, 2 tröjor, 2 par örhängen, hårklämmor o smink 
blev onsdagens shoppingfynd


I onsdags tonade jag håret mörkbrunt. Och blev nöjd. Det var länge sen jag gjorde det sist. Och nu vet jag varför det blir så sällan, tycker faktiskt det är lite omständigt. Typ att man måste hålla koll så man torkar bort direkt om man spiller. Vill ju helst inte ha en brun hårtoningsfläck på örat. Eller i badkaret. Går det nånsin bort? Eller håller det kanske 28 tvättar?

onsdag 14 september 2011

Nötknäckare

Det regnar idag. 11 grader, brr. Det är ju mysigt. OM det hade varit så att jag kunde spenderat hela dagen inomhus. Men jag MÅSTE verkligen in till stan och köpa allt på min lista. Gah! Men det får bli i eftermiddag.
Först ska jag göra äppelmos.
Om inköpen i stan går snabbt så hinner jag göra kanelbullar ikväll också. Oj, vilken husmor jag är. OBS! Dessa bullar ska frysas in och endast tas fram när det kommer fikabesök. Jo, men så är det.
Tänkte på en sak - nu börjar det bli okej att använda uttrycket "i somras". Då slår man verkligen fast att nu är det höst. Jag hänger aldrig med i svängarna. Fast igår kväll gick jag händelserna i förväg. Knäckte några nötter (från förra julen alltså). Tokigt. Men gott. Snart är det nog okej att snurra igång Absolute Christmas.

tisdag 13 september 2011

Viktnojja o bröllopsnojja

Har ett svagt (?) minne av att jag för 6 veckor sen lovade mej själv att gå ner 5 kg till nu på lördag 17 sept, då vi ska gå på bröllop. Ska bli otroligt spännande att väga mej på lördag. För när jag vägde mej i morse så hade jag inte gått ner ett skit! Haha.
Det började bra, men sen kom det liksom tillbaka. Det är svårt att hålla en diet (eller livsstilsförändring ehrrm) som varar mer än 2 dagar.
Jag får helt enkelt köpa hålla-in-valkarna-strumpbyxor att ha på lördag. Måste förresten göra en lista på det som ska köpas. Klänningen är ju klar (och åtsittande). Skor måste köpas, likaså väska. Kan ju inte kånka med bigbautaväskan. (Hur kan förresten killar gå omkring med plånbok, mobil o nycklar i byxfickorna?? Och varför har de alltid så många nycklar i sin knippa?? Hur står de ut??) Kanske nån sjal? Eller bolero? Ny kajalpenna. Hårspray i mängder behövs om det har tänkt regna. Nya örhängen kanske? Halsband? Och eventuellt måste jag även köpa en hatt. Tänkte nämligen försöka mej på att tona håret. Och om det blir misslyckat....ja en hatt blir ju jättebra då. Ehhrm. Vi får se hur det blir med den saken. Nagellack till stumparna? Dekoration till håret?
Ja, det var nog det som ska inhandlas. Oj oj oj.
Fantastiskt tv-utbud igår kväll (inte lika uppskattat av sambon hehe). Ensam mamma söker o Svenska Hollywoodfruar. I ett sträck! Och vilken dramatik när både Gunilla och "care-givern" ringde polisen! Hehe.
Och så vill jag önska grattis till min systerdotter Ellen som blir 2 månader idag! Hipp hipp hurra!
                  
                                          Söndagkvällen bjöd på tv, höstväder o levande ljus.

söndag 11 september 2011

Skogsnissarna....

...var i farten igår igen. 2 liter kantareller fick vi med oss hem. Plus några trattisar och lite taggsvamp.
Känns lyxigt att ha kantareller i frukostomeletten.

Ett av alla våra hemliga ställen :)

Fin utsikt

Nu blir det strax några timmars jobb och ikväll kommer jag hem till grillat kött! Härligt!

fredag 9 september 2011

Jag lovar....

....att bli en sundare människa.....



.....på måndag!!!!

Back in Borås

Back in Borås. Efter 2,5 dagars mys i Halmstad. Jag snodde åt mej bedårande lilla systerdotter Ellen direkt o ville knappt lämna tillbaka henne när jag skulle åka hihi.

                         Äpplen från syster och svågers trädgård. Tackar! Blir finfint äppelmos!


På hemvägen såg jag en stor stor älg bredvid vägen. Läskigt. En mötande lastbil blinkade med helljuset (tack för det!) så jag misstänkte att det var nåt på g och saktade ner. Synd att jag inte kunde ta en bild på den. Älgen alltså, inte lastbilen.
                          
                          I morse hittade jag det här fantastiskt vackra spindelnätet utanför fönstret.



Förresten är det helt underbart soligt väder här idag! Kanske dags att ge sej ut på fototur.

onsdag 7 september 2011

Rejäl soffliggardag

Ja, det är exakt vad vi har haft. Ute har det blåst stormvindar och regnet har verkligen öst ner.
Mamma, syster och jag gosade ner oss i soffan med lilla systerdotter Ellen (8 veckor idag, grattis!) och tittade på Goda Grannar-boxen. Svenska såpor på box är en stor passion för mej :).
Lyfte förresten baken från soffan en liten stund och gick in till datorn och beställde säsong 1 av Skilda Världar. Plus att jag hämtade en tallrik hallon- och lakritsglass.
Tycker nog att det borde vara dags för Rederiet att släppas på dvd snart. En solklar favorit.
Pappa kom hem från jobbet, men åkte snabbt iväg igen. För att hämta pizza. Som avnjöts i soffan.
Och så var det då säsongspremiär för Bonde söker fru. I soffan så klart. Nästa onsdag är det de pinsamma, nervösa speeddejterna. Det blir härligt.
Och nu är det snart läggdags. Gäääsp.
Det har varit en fantastisk dag och kväll med min fina familj! Och fina soffan.

tisdag 6 september 2011

Nu har jag väl inte glömt nåt?

Väskan är packad, överfull som vanligt. Vet inte varför det är så svårt att begränsa sej? Har man glömt nåt som man verkligen inte klarar sej utan får man väl köpa nytt? Och tänk att alltid när jag tror att jag är helt klar så slänger jag ner nåt plagg till... Ja, ja..
Termomuggen är fylld med kaffe, bra att ha på vägen.
Iklädd icke så snygga, men bekväma köra-bil-byxor.
Kameran är med.
Några cd-skivor.
Och...höll på att glömma...en påse salta pesetas.
Ja, nu har jag nog allt med mej. Säkert.
Jag är redo för färd mot Halmstad o min kära familj.

måndag 5 september 2011

Nej, vilken miss....

.....TRODDE vi hade ett oöppnat kaffepaket i kylen, men näe! Det som är kvar i burken räcker nog inte ens till en kopp. Så jag har gjort mej lite te, det funkar.
Igår hade vi en enormt omfattande städdag. Ingenting gick säkert. Filtar, mattor, sängkläder... Även gräset fick sej en makeover. Och trots denna intensiva städdag hittade jag inte min försvunna batteriladdare.
Vi tyckte själva att vi var så duktiga att vi var värda äppelkaka med vaniljsås efteråt. Måste ta tillvara på äpplena i fruktskålen på ett bra sätt.


Dagens lunch: Kassler i ugn eller pyttipanna. Funderar vidare.
Oj, nu regnar det!

söndag 4 september 2011

Roadtrip, Manland o friidrotts-VM

Igår tog vi en liten tur ner till Halmstad, A o jag. Himla trivsamt.
På hemvägen stannade vi till på Laxbutiken i Heberg. Åt krämig laxsoppa med krutonger som var väldigt god! Soppa är fantastisk mat. Fast egentligen ingen bra roadtripmat, det rinner ju liksom snabbt igenom.
Läste i Aftonbladet om ett roligt påfund lagom till Fars Dag i Australien. Ikea hade ett Manland, inlämning för uttråkade män. Kvinnorna kunde lämna in sina karlar i ett rum där de kunde se sport på tv, äta korv o spela tv-spel. Och för att de inte skulle glömmas kvar fick fruarna en personsökare som påminde. Det är ju annars lätt hänt. Oops, var tog han vägen??
Undra förresten vad det skulle finnas i ett inlämningsrum för damer?
VM i friidrott har tyvärr gått ganska obemärkt förbi i min lilla värld. Vet egentligen inte varför, för det är ju väldigt kul att kolla på. Men igår tittade vi iallafall på sammandraget på kvällen (har hört att vissa går på krogen på lördagkvällar, men vi kollar tv). Hur tusan kan de studsa 2 meter upp över en ribba?? Det är ju lika högt som dörrarna inomhus. Helt ofattbart. Jag var ingen sportstjärna i yngre år precis, men på skoltävlingarna kom jag faktiskt ofta med i höjdhopp. Med graciösa steg saxade jag över ribban på 1,15 m.
Idag får vi hålla tummarna för Christian Olsson!
Klämmer in en väääldigt suddig bild (men ändå en bild!) på Carolina Klüft från när vi var på friidrotts-EM på Ullevi 2006.


lördag 3 september 2011

Då var det dags för helg!

Vaknade med huvudvärk, aj aj. Kom snabbt på varför - det blev inget kaffedrickande igår kväll. Japp, det är nog så att jag är något (mycket?) beroende.
Jobbade ganska lång dag igår 9-19. Gubben hade fixat mat till jag kom hem, rökt kött och en potatisgratäng som fyllde ut varenda rynka. Sen blev det godis o cheez ballz (mums) framför fotboll (Ungern-Sverige) på tv:n. Ja, sen var det dags för mej att somna i soffan, så kaffet glömdes liksom bort. Får ta igen det idag, sitter här med en kopp kallt skönhetskaffe just nu.
Min kära cyklamen har gett upp. Vet inte vad som hände. Har gett den vatten underifrån precis som mor har lärt mej. Men helt plötsligt så hängde alla stjälkar o bladen blev gula. Trist, men jag får väl köpa en ny.

Ingen vacker syn. Vad hände??

Nu sätter vi fart på den lediga helgen!

torsdag 1 september 2011

Höstmorgon


1 september. Vilken fantastisk höstmorgon! Vaknade av att solen lyste in. Nä, det var faktiskt inte riktigt sant, det var den ilskna väckarklockan som väckte mej. Men sant är att solen skiner och att det är sån där härlig, lite kylig höstmorgonluft. Myser.
Dagens lunch: grönkålssoppa med frikadeller. Helt klart min favoritsoppa!
Och lite senare blir det jobb.