torsdag 29 december 2011

I'm back

I'm back.
Fast vårt internet är fortfarande inte fixat, just nu är jag hos mor och far och skriver :). Det är tråkigt att vara utan, men man får massa annat gjort. Som t ex titta på en massa tv-program som man aldrig annars skulle sett. Haha. Nej, vi får hoppas det fixar sig snart. Jag har ju massa fina bilder jag vill visa!
Vad har hänt sen jag sist skrev då? Jo, det har ju varit jul! Det kan inte vara många som missat det :)
Julafton firade vi i Halmstad hos min familj. Lika mysigt som vanligt med Kalle Anka och julklappar och hyacintdoft och mammas fantastiska julmat. Med RUNDA köttbullar, det lyckas jag aldrig med. Mina blir mer som köttpyramider. Brorsan var tyvärr inte med, han firade engelsk jul hos tjejen i England. Mysigt för honom, men han var saknad här!
På juldagen var vi hos A:s föräldrar och åt kalkon. Där var det julklappsutdelning med tomte. Det var nästan lite läskigt haha.
Och snart är det 2012. Jag kör väl samma nyårlöften som vanligt. Att jag ska bli bättre på att komma i tid, att äta nyttigare, att motionera mer och att bli bättre på att hålla reda på var jag lägger mina saker. Hmm, märkligt att jag aldrig lyckas nåt vidare. Men detta året...
Önskar alla Ett Riktigt Gott Nytt År!
Återkommer när vårt nät funkar!
Morsning!

lördag 10 december 2011

Härligt julstök

Ooh, det var inte lätt att köra till Halmstad igår. Trodde hela bilen skulle lyfta och flyga iväg. Min bil är så liten o lätt! Stenhårt grepp om ratten i 2 timmar, puh!
Först blev det lite mys på stan med min vän Anna. Fika på favoritcaféet Skånskan, prat och skratt.
Och sen blev det soffan med mamsen o pappsen. Bror kom med tåget från Kalmar också.
Idag är vi hemma hos syster med familj och julbakar och pysslar. Kameran i högsta hugg för att föreviga resultatet, kommer lite bilder sen!
Idag är det Nobelfesten också. Fast det enda som är roligt att se är alla vackra klänningar och hårkreationer. Jag är fånigt förtjust i det!
Det blir en härlig dag!
Morsning!

fredag 9 december 2011

Blåser iväg till Halmstad

Granen ligger så grön och grann


Vilket knäppt väder! Igår åskade det hela kvällen. Och snöade och blåste på samma gång. Jag trodde knappt det kunde åska på vintern? Rusk rusk. Och idag blåser det MYCKET och regnar MYCKET.
Jag ska köra till Halmstad idag och funderar på vilken väg som blir bäst att köra. Kör man genom skogen via Ullared är ju risken att det ligger träd över vägbanan så motorvägen via Göteborg kanske är det bästa valet? Fast jag gillar inte att köra där. Även om man inte är inne i Göteborg så är det ju massa bilar o lastbilar och massa filer hit o dit. Nervöst!!
Eller 41:an via Varberg? Fast där kör folk helt crazy. Å andra sidan är där väl inte så mycket trafik vid lunchtid. Hmm, tufft val.
VARFÖR äger jag inte en helikopter???
Morsning!

torsdag 8 december 2011

Det är inte fel att vara snäll

Läste i en kvällstidning idag att Laila Bagge klagade på Anders Bagge att "han är så himla mesig och snäll". Exakt VAD är det för fel på att vara snäll?? Nuförtiden verkar det som att det är man är helt fel ute om man är snäll. Bättre att vara elak och kaxig då? Nä fy för tusan, jag gillar snälla människor. Och, om jag får säga det själv, så tycker jag faktiskt att jag själv är väldigt snäll. För jag vill vara snäll. Och jag tror man vinner på det i längden.
Förresten så kommer Tomten bara till barn som varit snälla. Så då måste det ju vara det rätta!
Imorgon tar jag bilen till mitt kära Halmstad. Det blir en dag i stan med kompis Anna, som var j ä t t e längesen jag träffade. Blir lite julshopping, mysigt.
Och på lördag blir det julpyssel- och bakdag med hela familjen! Härligt!
Oj, nu är det nog bäst jag stänger datorn. Vilket väder! Snöfall, blåst och ÅSKA!!! Det kom precis en blixt! Väldigt skumt!!
Morsning!

onsdag 7 december 2011

Träningsvärk, lite lasagne och Fuego

Träningsvärk i heeela kroppen. Lunchjympapasset på tisdagar är g-r-y-m-t jobbigt. Ikväll blir det Dans Fuego. Det passet får man boka i väldigt god tid om man ska få en plats. Populärt! Och det är ju faktiskt väldigt kul!
Dagens rätt: Enkel lasagne. Och här är receptet:
Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs i smör. Tillsätt 400 gr köttfärs.
När färsen är genomstekt, blanda ner 1 burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk oregano. Låt koka några minuter.
Varva köttfärsblandningen, lasagneplattor och 5 dl Kelda ostsås i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med ostsås.
20 minuter i 200 graders ugn, så är det klarrrt!

Igår eftermiddag blev det väldigt fint vinterväder!


Morsning!

tisdag 6 december 2011

Mera snö!


Vaknade upp till ett ännu vitare landskap! Mysigt! Och nu snöar det igen! Mycket.
Idag blir det Lunchjympa och sen några timmars jobb.
Igår kväll försökte vi oss på att planera nån sorts matsedel. Annars blir det lätt samma mat jämt. Jag skulle i och för sig inte ha så mycket emot att leva på samma mat hela tiden haha. Jag blir nämligen mer eller mindre besatt av vissa grejer. MEN jag har hört att de lärde säger att man ska variera sin kost.
Dagens rätt: Laxfilé i ugn med pepparrotssås och pressad potatis.
Krydda laxen med salt, peppar och lite citron. Ca 15 minuter i ugn 200 grader. Blanda creme fraiche med pepparrot, salt och peppar. Och sen får man hoppas det blir gott hihi.
Morsning!

Färsk bild på snöfallet :)

måndag 5 december 2011

Vackert vitt


Äntligen, säger jag. Usch, säger många andra. Jag tycker det blir så ljust och fint när snön kommer. Fast det är inte så roligt att ge sig ut på vägarna förstås.
Helgen har verkligen varit fullspäckad med jobb. Och idag blev det jobb fram till 2. Efter det åkte jag och köpte min första julklapp! Självklart till minstingen i familjen.
Ikväll ska vi mysa med glögg och pepparkakor.

fredag 2 december 2011

Morgonsnö

Jojemän, visst snöar det här!


Fast det blir ju inte liggande tyvärr!

torsdag 1 december 2011

Nedräkning till julen

Äntligen 1:a december! Önskar nästan jag hade en kalender att öppna :).
Idag börjar ju TV:s julkalender för alla barn (och vuxna). Själva kalendern kostar 47 kr i affären. Hutlöst dyrt för en bit papper!
Den bästa julkalendern någonsin måste vara Sunes Jul. Peter Haber är ju helt outstanding i rollen som pappa Rudolf! Härligt förvirrad.
Sen minns man ju Albert o Herberts härliga signaturmelodi med hästhovsklappret. Underbart.
Snart ska jag iväg och träna! Sen blir det rödspätta med potatis och remouladsås.
Morsning!

Igår kväll firade vi namnsdag med kladdkaka special som givetvis serverades med vispad grädde