söndag 28 oktober 2012

torsdag 25 oktober 2012

Sotaren kommer

Stegen står redo att ta emot sotaren som kommer på besök denna morgon. Undrar om han är lika glad som sotarna i Mary Poppins :). Chim chiminey chim chiminey chim chim cheroo. Härlig film, längesen jag såg den. Brukar den inte gå vid jul?


I eftermiddag ska jag åka och hämta våra nya tapeter till TV-rummet. Tror det kommer bli väldigt fint! Ny soffa, nytt bord, ny matta och nya tapeter, tjoho!
Nu: kaffe, en tallrik fil och Bonde söker fru på TV4play. Mysig morgon.
Morsning!

måndag 22 oktober 2012

Utomhuspremiär

Igår var det utepremiär för Sotis efter operationen. Ingen dum tratt kvar. Härligt.


Nu är det äntligen höstfint i våra utekrukor. Blommor, "Välkommen"-skylt och liten värmeljuslykta på pinne - allt är köpt på Blomsterlandet. Jag blev väldigt nöjd!


Morsning!

lördag 20 oktober 2012

En magisk kväll med Peter Jöback

Ja, det var sannerligen en helt MAGISK kväll med Peter Jöback och konserten I love musicals, som Malin och jag fick vara med om. 
Och vilken fantastisk hjälp han hade, Ma-Anne Dionisio (som han spelade mot i Miss Saigon), Katy Treharne (Phantom) och Michael McCarthy (underbar röst).
Med sånger från West Side Story, Fantomen på Operan, Miss Saigon, Sweeney Todd, Moulin Rouge (Come what may, sagolik), Cabaret, Jesus Christ Superstar m fl blev det en underbar blandning.
Bäst var nog finalnumret You´ll never walk alone från Carousel och Climb every mountain från Sound of Music med hela ensemblen. Mäktigt.
Återigen gåshud och tårfyllda ögon.

Scandinavium
 

5100 människor på plats
 
 
Sch, nu börjar det!
 
 

 
Som två fnittriga småflickor stod vi och tittade på när han signerade skivor
 
 
Tänk om livet var som en musikal! I eftermiddag ska vi iväg och titta på tapeter. Undrar om någon höjer på ögonbrynen om jag brister ut i sång och börjar steppa i affären?
Morsning!

fredag 19 oktober 2012

torsdag 18 oktober 2012

Wallenbergare

A kom hem med 1 kg älgkalvfärs igår. Jag har varit sugen på att prova att göra Wallenbergare länge, så det var ju ett ypperligt tillfälle nu. Det tog sin tid, MEN så goda de blev. Ibland skulle man behövt mer än en spis känns det som!

Till 1 kg färs rörde jag i 8 äggulor, 2 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Sen hällde jag i 3 dl vispgrädde och 1 dl matlagningsgrädde (eftersom vi inte hade en fjärde dl vispgrädde hemma hihi), lite i taget och rörde runt.
Formade stora biffar och vände runt dem i ströbröd och stekte i smör. Mmm vad gott, med potatismos och ärtor!

Lingon glömde vi, men det gick bra ändå!
Morsning!

Det kom en inbjudan...

...från det här lilla busfröet:


Inbjudan var till vår årliga julpyssel- och julbakdag! 8 december är dagen! Det är inte klokt vad tiden går snabbt, snart jul liksom. Vad mysigt det ska bli!
Kände att den här inbjudan var startskottet för årets julmusiklyssnande, som nu går för fullt på Spotify. Älskar gammal julmusik, som Bing Crosby, Nat King Cole, Ella Fitzgerald...
Nu blev jag minsann sugen på pepparkakor också...
Morsning!

måndag 15 oktober 2012

Grattis Morfar 91 år!

Idag fyller han 91 år, krutgubben. Alltså min morfar. Igår var vi iväg på Hishults Gästgiveri och firade honom. Tyvärr var lilla prinsessan Ellen dunderförkyld och kunde inte vara med, så hon fick vara hemma med sin far. Krya på dig mosters hjärtegryn!

Börjar faktiskt med en outfitbild. Klänning Juno inköpt på Cassels. Får nog öva in en bättre pose om jag ska fortsätta med det. Hösäck.
 
 
Först var det smörgåsbord, sen huvudrätt kalkon och till sist äppelkaka med glass och kaffe. Mätt är man när man åker därifrån.
Man måste ju alltid ta bild på maten, eller hur? Eftersom min tallrik var alldeles för färgfattig så kommer här en bild på mammas kalkontallrik hihi:
 
 
Fr v Syster Jenny, bror Christian med flickvän Amy.
Ännu mer till vänster sitter vår far, men han vill inte vara med på bild.
 
 
 A, mamma och födelsedagsmorfar. Vi fick några härliga skratt innan det blev en lyckad bild.
 
 
A och jag
 
 
Mysigt place
 
 
 
Efteråt serverades kaffe, kakbuffé och god tårta hemma hos mor o far.


Äppelknyten



Vacker tårta à la mamma
 




 
 
Ja, det var en trevlig dag och kväll! Tänk att vi alltid skrattar tokmycket. Härligt gäng. Bli inte förvånade om vi dyker upp på en ståupp-scen nära dig.
 
Det snurrar förresten i huvudet vad gäller namnbyte på bloggen. Alla möjliga tokiga namn rullar förbi. Hmm hmm hmm... får se vad det blir.
Nu ska jag iallafall ut på en promenad!
 
Morsning!


fredag 12 oktober 2012

En dag på Åbytravet

Det hade jag igår! Tillsammans med sex kollegor åkte jag på en 3-timmars ATG-utbildning på Åbytravet. Eftersom jag jobbat med det i många år (eeh närmare bestämt TIO år) så kunde jag det mesta. Men några nya kunskaper blev det allt!
Och så kom kusken Bo Falsig och pratade lite med. Jag hade föreställt mig honom som runt 60 år. Men han var väl i 40-årsåldern eller nåt. Hihi.
Efter utbildningen fick vi en fantastisk grillbuffé. Åh så gott det var! Kycklingspett (såå möra!), chorizo (säkert den godaste korv jag nånsin ätit!), revben (sååå goda!) och gigantisk klyftpotatis. Och såser och sallader. Muuums!! Jag syntes nog knappt bakom min tallrik.


Sen stannade vi ju givetvis och tittade på (och spelade på) några lopp. Älskar att gå på trav. Fast helst ska det vara sommar och sol.





Väldigt trevlig dag, även om vi inte blev miljonärer (eller ens någon krona rikare).

Idag har varit en riktig slappedag. Så här har det sett ut till stor del:


Nu ska det förberedas för äkta fredagsmys. Det blir nämligen tacos ikväll! Och TV såklart.
Morsning!

torsdag 11 oktober 2012

På väg!

Här kommer jag tillbringa min eftermiddag och kväll.

Trevligt!
Morsning!

Den tråkiga tratten

Hej jag heter Sotis och jag måste ha den här tratten på huvudet.
Det SUGER!

Morsning!

onsdag 10 oktober 2012

Höstbilder

I morse var det KALLT! Jag gick upp tidigt för att köra lilla Sotis till veterinären, där hon ska stanna över dagen för att kastreras, vaccineras och få klorna klippta.
Vägen var riktigt hal på vissa ställen, så det var ingen höjdare att köra med sommardäck.

Passade på att ta några fina höstbilder när jag ändå var ute så tidigt.






Hittade den här vackra lövbeklädda väggen på väg hem från veterinären

Nu ska jag sätta igång en riktig storstädning! I eftermiddag ska Sotis hämtas, säkert lite groggy efter sövningen.
Har även planer på att städa bloggen också. Nytt utseende och nytt namn. Jag är tokig, men det är svårt att bli riktigt nöjd. OCH så ska jag bli flitigare på att uppdatera.

Och så skickar jag en kryapådigkram till min mamma, som är hemma och är magsjuk.

Morsning!

fredag 5 oktober 2012

Frukost

Frukost hos mor och far. En kopp kaffe och en kopp yoghurt.

Höst i trädgården


Organiserade lite bland mina bilder i mobilen och hittade denna som jag tycker är så söt. "Fiiint armband, mormor!"


Morsning!

torsdag 4 oktober 2012

Fira ordentligt

Det är ju bara Kanelbullens Dag en gång om året så det är bäst att fira rejält. Det blev en rejäl bulle hos mor o far. Snygg med!


Ikväll satte träningshösten igång. Syrran o jag rullade höfterna intensivt på Friskis o Svettis danspass. Oj oj oj, tror tarmarna åkte upp bakom revbenen eller nåt. Kul och jobbigt!
Morsning!

Kanelbullens dag

Det måste ju firas! Jag har stannat till i Björketorp för att äta mina medhavda kanelbullar. Snart fortsätter färden mot Halmstad!


Morsning!

tisdag 2 oktober 2012

Sotis är hemma!

Nu är det skärpning! Snart kommer någon och knackar på dörren och överlämnar priset "årets bloggtorka" till mig. Haha. Men som sagt, skärpning!
Har ju en glad nyhet. Sotis är hemma igen! Hon har varit på rymmen sen början av JUNI! I förra veckan ringde jag på en annons om en tillvaratagen katt, som såg ut exakt som Sotis. Flera andra hade också ringt. Men det var Sotis! Djurhjälpen Sjuhärad hade fått in henne och satt in annonsen.
Vilken tuff kattbrud hon är! Katter har nog faktiskt 9 liv.


Ikväll ser jag fram emot ett av mina favoritprogram, nämligen Hollywoodfruarna. Åter dags för några oförglömliga citat.
Morsning!