torsdag 3 oktober 2013

Lager 157 och kycklingrullader


Igår blev det en sväng till Lager 157 i Gällstad. Blev en del fynd som vanligt. En blå Bondelid regnkappa för 300 kr, det kan man inte pruta på! Och några tröjor, en scarf, en mössa och en trave strumpor.

Så här gjorde jag kycklingrulladerna häromdagen: (har säkert lagt upp det här receptet en gång förut, men struntsamma, det är så gott, såsen kan man äta med sked haha!)

16 skivor tunnskivad kycklingfilé
1 hackad gul lök
1 paket bacon, skär i bitar
2 msk fransk senap
1 dl hackad persilja
7 dl kycklingfond (vatten + 1,5 buljongtärning)
1 dl lätt creme fraiche
1,5 - 2 dl (matlagnings)grädde
1 msk smör
salt och peppar

Fräs lök och bacon tills det fått färg.
Dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning på varje kycklingskiva och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
Stek i olja (och smör) tills rulladerna fått fin färg.
Häll på kycklingfonden och låt puttra ca 15 minuter.
Ta upp rulladerna.
Mixa skyn med lätt creme fraiche, smör och (matlagnings)grädde med stavmixer till en skummig buljong.
Jag serverade med ris och rivna morötter, men egentligen räcker det nog med en grönsallad.

Receptet är Mannerströms, men jag har ändrat lite i mängderna.


Morsning och god kväll!

1 kommentar: