tisdag 28 januari 2014

Pasta, pasta och därmed pasta

Hittade ett recept i en av mina Matkalendrar, som både var supergott och lättlagat! Och kanske lite nyttigt också :). Och så ser det festligt, lyxigt och vackert ut. Hela paketet liksom.

Pasta med räkor, 4 port:

800 g räkor med skal
3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
4 msk olivolja
350 g pasta, t ex tagliatelle
1 dl hackad persilja
1 dl vitt vin (jag köpte alkoholfritt på Ica)
1 ½ dl riven parmesanost

1. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken (jag pressade, det gick bra det med).
Kärna ur och skiva chilin.

2. Koka pastan knappt färdig och låt rinna av.
Fräs vitlök och chili i oljan ett par minuter utan att det får färg.

3. Lägg ner räkor, persilja, vin och pasta i pannan och låt koka ihop 2 minuter.
Rör i hälften av osten och strö resten över vid servering. Jag pressade citron över också.

N J U T !!




Moåarsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar